Educació

Els sindicats educatius convoquen dos dies més de vaga i dos d’aturades parcials

El 25 de maig i 9 de juny seria tot el dia mentre que el 17 de maig i el 2 de juny, dues hores, entre les 8 i les 10 del matí

Els sindicats d’educació tornen a convocar, de manera unitària, noves mobilitzacions per “una educació pública i de qualitat”. En concret, convoquen a sumar-se a dos dies de vaga, que serien el 25 de maig i el 9 de juny, i aturades de 8 a 10 del matí el 17 de maig i el 2 de juny. S’alternaran els dos tipus de mobilització. Els sindicats, que segueixen demanant la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray, no descarten convocar una vaga indefinida si consideren que el departament d’Educació no es mou.

Els sindicats Ustec, CCOO, Intersindical-CSC, UGT, USOC, CGT i el de professors de Secundària consideren que el Departament no ha fet prou passos per arribar a acords, sobretot en la seva proposta de reduir una hora lectiva a la setmana, que Educació només proposa inicialment per a Educació Primària, i els sindicats volen també per a Secundària al mateix temps. Yolanda Segura, d’Ustec, i Marga Romartínez, de CCOO, consideren que aquesta hora de més a la setmana, imposada durant les retallades, s’ha de revertir a tot el professorat per igual, perquè se’ls va imposar a tots alhora. Segons elles, hi ha diners per fer-ho, ja que el Departament ha calculat que el cost d’avançar el calendari al setembre i fer activitats gratuïtes a les tardes per a tots els alumnes costarà 40 milions d’euros en comptes de 12. De fet, la queixa contra l’avançament de l’inici de curs es manté, però no és prioritària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia