Educació

Educació no veu marge de temps ni pressupostari per atendre les demandes dels sindicats docents

Dolors Collell no veu possible reduir una hora lectiva setmanal a tot el professorat el curs que ve

El Departament d’Educació ha assegurat aquest dijous que no té prou marge pressupostari ni de calendari per assumir algunes de les reivindicacions que han portat els sindicats docents a convocar dues jornades de vaga i dos dies més de vaga parcial en les properes setmanes. En concret, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha assegurat que el pressupost del 2022 no permet reduir una hora lectiva setmanal a tots els docent d’Infantil, Primària i Secundària el proper curs, i que aposten per retardar-ho un curs més a Secundària. A més, com que el número de docents de cada centre ja s’està tancant, no hi ha temps per refer les plantilles introduint una possible reducció.

Collell ha explicat que sempre són a temps de reforçar puntualment les plantilles amb docents extres, uns 3.000 el curs que ve, si el govern espanyol aporta fons extraordinaris. Però el que vol el Departament és fer la mesura estructural i que els docents formin part de les plantilles fixes. I això només es pot fer de forma planificada amb temps. La intenció d’Educació és que les plantilles estables quedin tancades al juny i per això considera que no hi ha temps de reduir una hora lectiva a cada docent de tot el sistema educatiu.

En aquest sentit, ha explicat que la mesura inicialment proposada pel Departament, que només redueix l’hora lectiva a 1.400 mestres de Primària es podria assumir amb un canvi de partida pressupostària autoritzada pel Parlament. Però el canvi a Secundària afectaria uns 2.000 professors i la seva organització és més difícil perquè hi ha més especialitats i cal més temps de planificació, i també més pressupost que seria molt difícil treure d’altres partides. A més, recorda que els mestres de Primària fan 24 hores lectives i sis més de permanència als centres, mentre que els de Secundària en fan 19 i 24, i per tant els afectaria menys el canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA