Educació

Les escoles d’adults denuncien discriminació dels seus alumnes

Retreuen al Departament d’Educació que pateixen exclusió del primer període de preinscripció als cicles formatius de grau mitjà

Les escoles d’adults de Catalunya han denunciat la discriminació dels seus alumnes a l’hora d’accedir als cicles formatius de grau mitjà (CFGM). Els centres han presentat un manifest en el qual manifesten el “rebuig” a l’exclusió dels alumnes procedents del GESO (Graduat en ESO a les escoles d’adults) del primer període de preinscripció als CFGM, ja que, alerten els deixa sense opcions d’obtenir plaça en una gran part dels cicles, especialment en els més demandats.

L’alumnat del segon curs del GESO està en la mateixa situació de continuïtat d’escolarització que l’alumnat que fa els estudis equivalents, quart d’ESO, en un institut, i fins aquest curs el Departament sempre els havia considerat com a tal. Per aquest motiu, les escoles d’adults declaren no entendre aquesta exclusió, “si no és pel desconeixement que sembla tenir el Departament sobre la realitat de les escoles d’adults”.

Així, argüeixen que el programa del GESO és equivalent al de l’ESO, per això hi ha convalidacions i equivalència d’estudis, que el mateix departament aprova. Retreuen al departament que sembli ignorar “que una gran part dels alumnes dels centres d’adults provenen dels instituts, on, per raons diverses, no es van graduar”. En aquest sentit, les escoles d’adults insisteixen que estan “recuperant alumnes que estaven fora del sistema educatiu, o fins i tot que provenen directament dels instituts” i que han aconseguit “que passin de l’abandonament o del fracàs escolar a tenir opcions de continuar estudiant, que ara se’ls estronquen abruptament”.

El manifest també lamenta que com a resposta a les seves peticions se’ls recomana que acompanyin els alumnes “en altres ensenyaments afins” i se’ls diu que “són, majoritàriament persones majors d’edat, moltes de les quals ja han tingut contacte amb el món laboral”.

Per aquest motiu, es demana que els alumnes de les escoles d’adults “tinguin, com cada any, les mateixes oportunitats que la resta, i que, per tant, puguin presentar la sol·licitud en el primer torn, com a alumnes de continuïtat d’escolarització que són”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS