Educació

Direccions de 300 escoles i instituts avisen Cambray que la situació dels centres és “insostenible”

Alerten de la tensió que la manca de recursos ha provocat en el sistema educatiu i alerten del risc de col·lapse

Exigeixen recuperar la plantilla del 2011 per fer front a la sobrecàrrega laboral

Divendres passat van ser les direccions de les escoles públiques de les comarques gironines les que van criticar la política del departament d’Educació, tot posant l’èmfasi en la dificultat de gestionar els canvis del calendari i en la manca de professionals per atendre la inclusió escolar. Avui han estat 300 directors i directores d’escoles i instituts de la demarcació de Barcelona els que han fet córrer un manifest, que encara està sumant adhesions, per alertar del risc de col·lapse del sistema educatiu si no es posen els recursos necessaris. Representants d’escoles d’infantil i primària, d’instituts, d’escoles d’educació especial, d’adults i d’ensenyament oficial d’idiomes reclamen “canvis reals i efectius” per fer front al “bon funcionament de l’escola pública que vol promoure el departament”.

Reiteren, com han expressat en altres ocasions, que cal desplegar el decret de l’escola inclusiva, que s’ha de gestionar la sentència del 25% de castellà i que són necessàries hores de coordinació per desplegar els nous currículums, planificar l’acció docent i tutorial i coordinar els equips. També exigeixen que es recuperi el personal que hi havia abans de les retallades del 2012, ja que el curs vinent els centres no comptaran amb els reforços covid, i alerten que la planificació del curs vinent esta suposant “una sobrecàrrega burocràtica, laboral i de gestió mai vista, sense disposar de cap recurs addicional per part de l’administració”. A la implantació del nou currículum s’ha afegit un avançament de curs que comportarà, entre altres, la preparació de dos horaris diferents, un per al setembre i un altre per a la resta del curs, i només dos dies efectius de preparació al setembre quan part de les plantilles arriba per primer cop al seu centre el mateix dia 1.

Els 300 directors i directores adverteixen de l’esgotament i la tensió de tot el sistema educatiu”, no només dels docents sinó de tots els professionals, derivats de “la manca de planificació i recursos”, que ja és “evident i realment molt preocupant”. “Aquesta situació és insostenible i no es pot perpetuar en el temps. Hi ha risc real que tot el sistema educatiu públic col·lapsi i no es pugui garantir el funcionament de l’escola pública amb uns estàndards mínims de qualitat”, conclou el manifest, que s’ha conegut coincidint amb les últimes jornades de vaga del curs. Dimecres s’ha convocat una aturada que durarà tot el dia i que inclourà una manifestació fins el departament d’Educació. El dia 2 de juny la vaga serà de les 8 a les 10 del matí i el 9 de juny, de nou tot el dia i amb una manifestació que desembocarà a la plaça Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona