Educació

Clausuren el projecte Rossinyol de Salt

Hi han participat nou parelles, integrades per mentors de la UdG i mentorats dels instituts saltencs

El saló de plens de l’Ajuntament de Salt ha acollit la clausura del projecte Rossinyol, que ha comptat amb la participació de nou parelles, integrades per mentors de la Universitat de Girona i els mentorats, que han estat alumnes dels instituts saltencs.

Cal recordar que, el curs passat, ja es va dur a terme una prova pilot de mentoria impulsada pel Fòrum d’Estudiants i les àrees d’Educació i Joventut de l’Ajuntament i que va comptar amb l’assessorament del Projecte Rossinyol. El Projecte Rossinyol és una proposta de la UdG impulsada fa quinze anys que desenvolupa a diversos municipis i que, a partir del contacte entre mentors universitaris i alumnes d’origen estranger, té com a objectiu millorar la seves competències lingüístiques, les expectatives educatives i, al mateix temps, augmentar el seu coneixement de l’entorn i de la ciutat. En el cas de Salt, les nou parelles s’han anat trobant setmanalment durant aquests darrers sis mesos i, tal com explica la Jèssica López tècnica responsable del Projecte Rossinyol mentors i mentorats han fet un vincle molt especial en les seves trobades. Han visitat les diferents facultats de la Universitat de Girona, han anat al circ, al Tibidabo entre d’altres activitats i han orientat als mentorats en la presa de decisions de futurs estudis.

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que “els objectius sobre els quals es basa i es va posar en marxa el Projecte Rossinyol enllacen perfectament amb les polítiques educatives, d’inclusió i cohesió que duem a terme a Salt i, per aquest motiu, estem molt contents d’haver pogut continuar consolidant la proposta al municipi durant aquest curs”. A l’acte de cloenda, a banda de les parelles de mentors i mentorats, també hi han assistit les famílies dels alumnes participants, docents i direccions dels instituts participants, així com el personal tècnic que participa de la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona