Educació

Segura, de l’USTEC: “El curs comença sense vagues però no vol dir que acabi sense”

Critica que no hi ha hagut temps per preparar-se abans del 5 de setembre i assegura que falten monitors de lleure

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha celebrat que el curs comença sense vagues però ha alertat que això “no vol dir que acabi sense”. “Si la cosa no evoluciona com ha d’evolucionar, tornarem a les barricades”, ha dit a Catalunya Ràdio. Ha reconegut que la proposta d’Educació els va agafar “per sorpresa” i que ara s’ha signat una “treva”. Reconeix que incorporar 3.500 professionals al gener és un problema “molt gran” i per això ha insistit que s’ha de negociar la gestió de tot plegat. Ha assegurat que hi ha hagut unanimitat entre els sindicats per acceptar la proposta però que “no ha estat fàcil”. D’altra banda, ha insistit que no hi ha hagut temps per preparar el curs i que falten monitors de lleure per a les tardes del setembre.

Un cop signat l’acord, ha explicat que han exigit un calendari de negociacions i que el 31 de desembre és la data màxima per haver assolit la resta d’acords. Veu també “una mica de voluntat” per part del Departament per reconduir les relacions amb els sindicats i ha confiat que les negociacions siguin a partir d’ara més discretes i lluny del focus mediàtic.

Sobre l’avançament del curs escolar, ha assegurat que els centres obriran dilluns amb manca de plantilla, amb nomenaments per fer i amb professionals que no han tingut temps per conèixer ni el centre ni els companys i molt menys per preparar el curs.

També ha assegurat que faltarà monitoratge per a les tardes del setembre, ja que ha assegurat que tot i que estiguin els contractes signats amb les empreses, encara n’hi ha que busquen personal. A més, ha considerat que aquest temps es convertirà en “guàrdia i custòdia” dels alumnes i no tindrà component pedagògic.

Per tot plegat, ha apostat per poder negociar també l’ordre de calendari i “començar des de zero” de cara a altres cursos.

Per últim, ha considerat un pas endavant les instruccions del Departament perquè cap centre apliqui el 25% de castellà. Tot i això, s’ha mostrat a l’expectativa de què passarà i ha considerat que els centres afectats no tenen totes les garanties necessàries i no hi ha tranquil·litat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró