Educació

Les reunions del 12 i 14 de desembre, claus per Ustec per negociar amb Educació

El sindicat ho veu com “l’última oportunitat” després de no assistir a la trobada prevista aquest dimecres

Critica el “menyspreu” per part de la conselleria i assegura que no hi ha voluntat d’acord

USTEC-STEs ha alertat que les meses de negociació previstes per al 12 i el 14 de desembre són l’”última oportunitat” d’acostament i negociació amb el Departament d’Educació. De fet, USTEC ha decidit no assistir a una reunió prevista per aquest dimecres en senyal de protesta perquè asseguren que a 24 hores de la trobada no tenien la documentació necessària. Delegats sindicals han fet una protesta davant la seu contra el “maltractament” i la “nul·la voluntat” negociadora de l’administració. Per al sindicat, és un “greu menysteniment i una falta de respecte” que no disposessin de la informació necessària i adverteixen que això no pot tornar a passar en les reunions previstes al desembre.

USTEC ha explicat que la mesa prevista per aquest dimecres era molt rellevant perquè s’hi havia de negociar els procediments d’oposicions en el procés d’estabilització del personal interí. El sindicat va queixar-se davant l’administració per la manca de documentació i ha assegurat que la conselleria ha traslladat aquest punt a la mesa del 12 de desembre.

El sindicat ha insistit que s’està donant un incompliment “flagrant” del tercer punt acordat al setembre: establir un calendari de meses per situar la negociació de les reivindicacions més enllà de la recuperació de l’horari lectiu previ a les retallades. Aquestes reclamacions són la inversió del 6% del PIB, el retorn del primer estadi als sis anys, la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys i el pacte d’estabilitat per als interins, entre d’altres.

Segons USTEC, no ha existit cap voluntat negociadora per part d’Educació i ha fet una crida al professorat a participar de les assembles als territoris per debatre i analitzar la situació actual i tornar a les mobilitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona