Educació

Els alumnes d’FP amb matrícula tampoc pagaran les taxes universitàries

La mesura, que fins ara només beneficiava als alumnes de batxillerat, s’ampliarà al cicles formatius superiors a partir del curs vinent

Els alumnes procedents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS)que hagin obtingut matrícula d’honor o premi extraordinari no hauran de pagar les taxes el primer curs d’universitat. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha donat verda a aquesta proposta que es començarà a aplicar durant el curs 2023-24. La mesura, que fins ara només beneficiava als alumnes procedents de Batxillerat, forma part del decret de preus públics universitaris per al pròxim curs que el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha presentat avui a aquest organisme, on estan representats el Govern i la totalitat de les universitats catalanes.

Una altra de les mesures que es proposa per al curs vinent és suprimir l’actual recàrrec per a segones i successives titulacions per “donar més oportunitats a les persones que volen o necessiten ampliar els seus coneixements universitaris”, ha indicat la conselleria.

Les dues iniciatives pretenen, segons la conselleria, avançar “en favor de l’equitat en l’accés a la universitat, donant el mateix tractament als estudiants de CFGS i als de Batxillerat i equiparant el preu públic del crèdit de les segones i successives titulacions al de les primeres titulacions universitàries”.

Així mateix, Universitats ha indicat que s’obrirà una línia d’ajuts per ampliar la gratuïtat del preu de matrícula en determinats casos a víctimes de violència masclista fora de l’àmbit de la parella a través d’una convocatòria específica de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Investigació (AGAUR) finançada amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Aquesta línia d’ajuts s’afegeix a les beques Equitat que permeten una rebaixa dels preus públics universitaris dels estudis de grau entre el 80% i el 70% per als estudiants famílies en situacions econòmiques més vulnerables, en funció del tram de renda en què se situïn.

La proposta de decret de preus públics per al proper curs 2023-2024, que manté les rebaixes de preus públics per als graus i màsters universitaris iniciades el curs 2020-2021, arribarà al Consell Executiu per a la seva aprovació definitiva per part del Govern en les properes setmanes.

Aquestes noves exempcions i rebaixes proposades per al curs vinent es compensaran a les universitats, ja que la conselleria ha recordat que transferirà més de 90 milions d’euros en concepte de compensacions en relació amb les rebaixes de preus ja consolidades.

Tots els preus dels graus universitaris i els màsters que habiliten per exercir una professió a les universitats públiques costaran menys de 20 euros per crèdit, ha indicat la conselleria.

Concretament, els preus públics per crèdit per als graus universitaris d’experimentalitat baixa seran 17,69 euros, els d’experimentalitat alta i mitjana se situaran en 18,46 euros i els màsters que habiliten per exercir una professió costaran 18,46 euros cada crèdit. Pel que fa a la resta de màsters oficials, el preu per crèdit és de 27,67 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES