Educació

Arrenquen les PAU a les comarques gironines amb 3.620 estudiants

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimecres al matí a les comarques gironines on s’examinen un total de 3.620 alumnes. La majoria ho fan al campus Montilivi de Girona i al Barri Vell; 261 ho fan a l’institut Bosc de la Coma d’Olot i 521 més repartits entre els instituts Alexandre Deulofeu, el Narcís Monturiol i l’Olivar Gran de Figueres. Segons informa l’ACN, a primera hora, nervis a les portes de l’institut Olivar Gran eren més que evidents. Entre els exàmens més temuts: història i geografia. Els estudiants han anat entrant per ordre de llista i un cop dins els membres del tribunal els han repartit el qüestionari anònim on se’ls pregunta si volen fer els exàmens en català o castellà. L’Olivar Gran és un dels tres centres de Figueres on els estudiants de l’Alt Empordà realitzen les proves d’accés a la universitat. Poc abans de dos quarts de nou del matí, els nervis eren el sentiment majoritari a les portes de l’institut, explica l’Acn. Centenars d’alumnes s’hi ha aplegat esperant entrar a les diferents aules on fins divendres es faran els exàmens. L’Eduard és un d’ells. Vol estudiar enginyeria industrial i necessita un 11,52 per fer-ho. Tot i que admet nervis, diu que ha estudiat “bastant” i que se sent “confiat”. “Els que em fan més pot són castellà i història però segur que anirà bé”, ha dit just abans d’entrar a l’aula. La Jana, en canvi, no necessita cap nota. En el seu cas, té clar que vol fer un grau de comèdia musical però ha decidir examinar-se per si més endavant decideix fer una carrera. Diu que les proves que més la fan patir són història i fonaments de les arts perquè “tenen molt de temari”. En Damián vol estudiar Comunicació Cultural a la Universitat de Girona (UdG) i necessita un 5 per entrar-hi. Està nerviós perquè té un 5,72 de mitjana del batxillerat però creu que pot pujar nota. “Tinc fe”, assegurava minuts abans de començar. Entre els exàmens més temuts: història i geografia. Les llengües, en canvi, li semblen “més fàcils”.

Cap a dos quarts de nou, els estudiants han anat entrant per ordre de llista a les diferents aules i els membres del tribunal els han repartit el formulari anònim on han de marca si volen fer els exàmens en català o castellà. Després de donar-los les instruccions pertinents, a les nou han començat les proves.

Dels 3.620 gironins que faran les proves a la demarcació de Girona fins divendres, 2.838 s’examinen als campus del Montilivi i del Barri Vell de Girona. A Olot, hi ha una subseu a l’institut Bosc de la Coma pels alumnes de la Garrotxa, on s’han presentat 261 estudiants. A Figueres, les proves s’han repartit entre tres instituts (a banda de l’Olivar Gran, també se n’han fet a l’Alexandre Deulofeu i al Narcís Monturiol) per acollir 521 alumnes de l’Alt Empordà. El primer examen que han fet els futurs universitaris ha estat el de Llengua castellana i literatura. A les dotze serà el torn de la llengua estrangera i a la tarda es reprendran les proves amb les diferents especialitats. Dijous els exàmens començaran amb la prova d’història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA