Educació

Campllong obre avui de nou l’escola

Quan s’obre la porta d’una escola en un poble, se li dona vida, futur. Avui a Campllong reobriran l’escola cinquanta anys després que es tanqués per falta d’alumnat. “És un luxe amb molts aspectes”, reconeix la directora de l’escola de Campllong, Lídia Sanahuja. La localitat del Gironès formava part d’un pla pilot de reobertura d’escoles rurals iniciat el 2020; el setembre del 2021 es va reobrir l’escola de Palau de Santa Eulàlia, inclosa en el pla.

L’escola de Campllong tindrà dues aules amb divuit alumnes i dues mestres, més la directora. Hi ha deu escolars d’educació infantil i vuit de cicle inicial, d’edats compreses entre els 3 i els 8 anys. “Una escola petita te avantatges i inconvenients i procurem estirar al màxim els avantatges”, assenyala la directora, que va rebre la proposta el mes de febrer quan exercia de mestra a Girona amb la condició que l’escola s’obriria si hi havia suficients inscripcions: el mínim eren deu alumnes i el màxim eren vint. La directora valora el fet que una escola petita permet atendre molt millor la diversitat. Hi afegeix que és important que els infants coneguin el poble on viuen. Fins ara els nens en edat escolar a Campllong assistien a col·legis de pobles veïns. A més de Campllong, avui es posen en marxa dos centres educatius públics més: l’institut escola Mossèn Joan Batlle de Blanes i l’institut escola Josep Pous i Pagès de Figueres. Per altra banda, el Departament d’Educació va informar dels centres públics de nova construcció: El Gegant del Rec, de Salt , l’escola Josep de Ribot i Olivas, a Vilamalla, i l’escola Madrenc, a Vilablareix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot