Educació

Querella a la directora d’una escola de Bellver per acusar una mestra de rentar amb sabó la boca d’alumnes

El jutjat de la Seu d’Urgell l’admet a tràmit per prevaricació administrativa i calúmnies, i també és contra el marit d’una altra professora

Apunta a la Generalitat coma part civil responsable

El jutjat d’instrucció de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) ha admès a tràmit una querella per prevaricació administrativa i calúmnies presentada per una mestra contra la directora del CEIP Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya on treballa, i també el marit d’una altra docent, que la van acusar de “haver netejat la boca amb sabó” a dos alumnes. La querella, a la qual ha tingut accés EFE, també apunta la Generalitat de Catalunya com a part civil responsable del presumpte delicte de prevaricació.

Segons l’advocat Luis López, soci del despatx Sammos Legal que ha presentat la querella, els fets denunciats van passar el maig del 2023, quan la querellant impartia classes d’anglès al col·legi i una de les alumnes es va queixar pel comentari molt groller d’un company. La professora, explica el lletrat, li va dir al menor: “No m’ho puc creure, hauries de rentar-te la boca amb sabó” i li va exigir que demanés perdó públic a la seva companya. L’incident es va repetir a continuació amb un altre company de classe.

Des de la direcció del centre es va qualificar com a “molt greu” l’expressió utilitzada per la mestra i la va obligar a reunir-se i a demanar perdó a les famílies dels dos nens, donant per cert que havia dut a la pràctica l’acció de rentar la boca amb sabó dels alumnes.

Segons l’advocat, les famílies van entendre la gravetat del comentari dels seus fills i van acceptar com a normal la reprimenda verbal de la mestra.

No obstant, segons la querella, la directora i el marit d’una companya de feina de la professora van provocar que les famílies canviessin d’opinió i manifestessin el seu malestar per la reprimenda i també van aconseguir que altres alumnes acusessin la professora per un suposat malestar a la classe.

Per tota aquesta situació, la directora va convocar la inspecció educativa i es va incoar un expedient per una falta lleu a la docent. L’incident es va prolongar amb la informació que el marit de la companya va facilitar a l’associació de pares i amb publicacions a les xarxes socials i alguns mitjans de comunicació.

La querella sosté que la directora del centre “va posar de manifest en totes les seves actuacions, de forma grollera, una voluntat inequívoca de sancionar la querellant apartant-se clamorosament dels tràmits que regeixen el procediment administratiu sancionador, sense respectar el dret a la presumpció d’innocència ni practicar les proves conduents de manera adequada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona