Educació

SANT JULIÀ DE RAMIS

Les famílies de l’escola Castellum denuncien que els han retirat pancartes de protesta

Les havien deixat a punt per reclamar la nova escola amb motiu de la visita del director dels serveis territorials d’Educació

L'Ajuntament diu que les va fer retirar per motius de seguretat per odre del director d'obra

Els familiars dels alumnes de l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis denuncien que l’Ajuntament ha retirat unes pancartes de protesta que havien instal·lat amb motiu de la visita a l’escola d’Adam Manyé, director dels serveis territorials d’Educació a Girona. Les pancartes denunciaven que el centre ja porta 16 anys en barracons i reclamaven que es desencalli la construcció de l’edifici de la futura escola, que s’ha d’aixecar en un solar proper als barracons.

Acompanyat de Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, Adam Manyé ha fet aquest matí una visita tant als barracons com al solar que el consistori cedirà a la Generalitat per construir-hi l’escola. En aquest espai, els familiars dels alumnes havien deixat preparades les pancartes de protesta, però aquest matí han comprovat que les havien retirat. Per aquest motiu, n’han preparat de noves per poder fer visibles les seves protestes.

Les famílies han demanat explicacions al consistori, que els ha confirmat que havia fet retirar les pancartes per ordre del director d’obra, atès que per motius de seguretat no es podien instal·lar a l’interior de l’obra. El consistori està portant a terme els treballs d'adequació del solar -per un valor de 400.000 euros- per deixar-lo a punt per a la construcció de la nova escola. L’alcalde de Sant Julià ha explicat a aquest diari que les pancartes no es podien instal·lar a les tanques de l'obra perquè el vent pot provocar un efecte vela i fer-les caure. Ha assegurat que s'han retornat a les famílies i que es podran penjar en un lloc adequat.

Les famílies tenen intenció de continuar les mobilitzacions per reclamar la construcció de l’escola. Entre d’altres, tenen previst fer un tall l’N-II el 26 d’abril, per al qual ja han demanat permís. Aquest projecte és un dels que va quedar afectat per la pròrroga dels pressupostos en no ser possible aprovar els que el govern de la Generalitat havia proposat per al 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES