Educació

Universitats

Més del 40% d’aspirants a cursar graus d’infantil i primària suspèn la prova d’aptitud

Consta d’un examen de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica

Un 43% dels aspirants que volien estudiar graus d’educació infantil i primària han suspès la prova d’aptitud personal (PAP), que és el requisit necessari per poder accedir a les universitats. Només prop d’un 57% dels estudiants han aprovat l’examen, que van fer 4.754 persones el dissabte 13 d’abril.

En concret, segons dades del departament d’Universitats i Recerca, aquest 56,94% dels estudiants que han superat la PAP és un percentatge una mica superior al de la convocatòria de l’any passat, que va ser del 54,07%. Els que han obtingut millors resultats són els que provenen de batxillerat, on han aprovat el 60,24% dels 4.200 presentats, que equival a 2.530 aptes. Dels 505 que havien cursat cicles formatius de grau superior, el 30,30% va aprovar (153). N’hi ha 49 més que provenien d’altres vies, dels quals han estat considerats aptes 24 (prop del 49%). Per gènere, han estat considerats aptes el 64,7% dels 949 homes presentats i el 55% de les 3.805 dones.

La prova d’aptitud consisteix en dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. La qualificació d’aquesta prova és “apte” o “no apte”, i un cop superada té validesa indefinida. Per superar-la, però, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a quatre punts sobre deu, i la mitjana aritmètica doni un resultat igual o superior a cinc punts sobre deu.

Per aquells que no hagin superat la prova i la vulguin repetir, es farà una convocatòria extraordinària el pròxim dijous 18 de juliol, que servirà per poder fer la preinscripció universitària al setembre.

La prova d’aptitud és una condició per poder accedir als estudis universitaris d’educació, excepte en les privades Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia