Educació

OPINIÓ

Bressolada 2011: multitudinària i reivindicativa

Com a president, vaig inaugurar la festa insistint en el caràcter reivindicatiu de l'edició d'enguany

El dissabte 28 de maig a la Passejada de Perpinyà, com cada any va tenir lloc la Bressolada que agrupa els diferents centres de les escoles la Bressola, així com els Amics de la Bressola, pares i mares, alumnes i alguns polítics.

De bon matí ja es veien grups de pares i mestres preparant les taules i cadires, apuntant la festa. Es venien les samarretes “Bressola” que havien de portar els alumnes per a l'espectacle.

Davant de la crisi que afecta el funcionament de les escoles i amenaçat de tancament un dels centres, enguany tocava fer parlaments: a les 10h30, com a president, vaig inaugurar la festa insistint en el caràcter reivindicatiu de l'edició d'enguany: “Com és possible que a un país que no és subdesenvolupat i que reconeix el català com a patrimoni de la República les escoles catalanes no tinguin mitjans per escolaritzar tots els que s'hi volen matricular... Són centenars els que no poden entrar, i milers si comptem la mainada que s'ha hagut de rebutjar aquests darrers deu anys !”. El Sr. Joan Gaubí, delegat de la Generalitat a Perpinyà, recordava el suport del govern català a la Bressola; també ho féu el Sr. Jaume Roure, en nom de l'Ajuntament, més endavant (després de la cercavila) el Sr. Parilla, representant del Consell General, afirmava que hi havia diàleg obert entre aquesta institució i la Bressola.

L'espectacle dels nins i nines fou espectacular: “Hom hi podia reconèixer l'escriptor Enric Larreula, representat per un alumne amb barba blanca postissa explicant els seus contes a la mainada: els Contes de la Bressola, de publicació recent, basats en sis cançons del disc Cançonetes de la Bressola. Tothom quedà impressionat per la qualitat de l'espectacle proposat pels alumnes (que, recordem-ho, no es veuen gairebé mai ja que els centres de la Bressola són allunyats els uns dels altres) preparat per Francesc Bitlloch i Cesc Franquesa.

La cercavila tingué un caire diferent, animats pels Sorollosos del Vallespir i els Gegants de Talteüll, més d'un miler de persones varen desfilar pels carrers del centre de Perpinyà repartint uns 5000 volants explicatius de la necessitat de donar a la Bressola els mitjans d'acollir tota la mainada que s'hi presenta.

A la tornada a la Passejada, les paradetes d'entrepans de creps, de begudes, de llibres, de samarretes, etc. Esperaven els participants que van poder fer un dinar popular. Entre el públic figuraven polítics com el batlle de Perpinyà, Sr. Pujol, el Sr. Calvet, diputat al Parlament francès, el Sr. Miquel Strubell o Anna Simó, diputats als Parlament de Catalunya, així com diversos regidors de Perpinyà, Prada o St. Esteve, evidentment també s'hi trobava el Sr. Aleix Andreu , president de l'Associació Amics de la Bressola (de Catalunya Sud), que tant ajuda l'entitat des de fa tants anys...

Havent dinat els alumnes s'ho van passar força bé amb el grup País de Cotó, impressionats després per les actuacions dels Castellers del Riberal i del Vallespir... un crit va sorgir quan l'enxaneta va caure, sortosament sense fer-se gaire mal.

La Bressolada no s'acabava aquí: començaren les actuacions de rock, primer amb el grup gironí Wolly Goats i després amb el grup que esperaven tots, Obrint Pas, que va remoure un públic mai vist a final de tarda per una Bressolada. Acabada la festa no quedava ni un entrepà, ni una cervesa, encara que s'haguessin reposat les existències!

Només faltava la cirereta: resolts alguns problemes tècnics per poder sentir el partit en català, es va projectar la final Barça-Manchester en una pantalla gegant. El magnífic joc del FC Barcelona i la contundent victòria van acabar d'arrodonir una festa que només va ser enfosquida pel perill de tancament de l'escola de Càldegues (a hores d'ara sembla que de moment s'ha resolt).

Una de les característiques d'aquesta Bressolada és que ha estat no solament la més multitudinària, sinó també la més col·lectiva: una munió de pares, mestres de les diferents escoles han participat a l'organització impecable coordinats per n'Eva Bertrana.

Una Bressolada que farà història!

Joan Pere Le Bihan i Rullan President de La Bressola



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona