Educació

La comarca dels Serrans també protesta pels retalls

A les localitats més grans s'han produït concentracions a les portes dels centres i s'anuncia una assistència massiva a la manifestació de dissabte

Els retalls anunciats pel govern del president Fabra i substanciats per la nova consellera d'Educació, Maria José Català, han soliviantat el professorat de les comarques valencianes i també al Serrans s'han produït concentracions en contra d'aquesta decisió unilateral presa pel govern valencià.

La Plataforma per l'ensenyament públic, de la qual forma part STEPV, convoca dues grans manifestacions per al 21 i el 26 de gener contra les retallades en l'escola pública. Sota el lema “No deixes que et retallen”, la manifestació de dissabte 21 de gener, reclama més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat.

Els cinc sindicats d'educació han acordat noves mesures de mobilització, atenent les propostes de les assemblees comarcals unitàries realitzades aquesta setmana. Les noves protestes se substancien en una primera onada de tancaments en els centres educatius el pròxim dimarts 24 de gener. Es proposa que el professorat convide als pares i mares i s'organitzen, en els tancaments, assemblees informatives, tallers de pancartes amb el lema de la campanya “No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell” per a penjar-les en el centre, i un sopar contra les retallades.

També s'ha acordat que el professorat s'hi presente als centres de treball cada dilluns de dol i que s'hi facen concentracions els dijous a les portes de les escoles i instituts.

Es recomana assistència a la manifestació convocada pels sindicats el dijous 26 de gener a Alacant, València i Castelló. Es fa una crida als centres perquè duguen cartells reivindicatius i informatius sobre la situació del centre.

No es descarta la recollida de signatures exigint la dimissió del conseller d'hisenda, José Manuel Vela i lliurament als sindicats.

A més, el 27 de gener, en la reunió unitària de tots els sectors de la funció pública, els sindicats de l'ensenyament proposaran altres mesures sorgides en les assemblees perquè també les assumisquen en els sectors de sanitat, justícia i funció pública, com la vaga de consum, les concentracions en l'Aeroport de Castelló, Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Terra Mítica, Depuradora de Pinedo o la Ciutat de la Llum a Alacant, i altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES