Educació

Més de 1.400 alumnes gironins van fer les proves Cangur de matemàtiques

Estudiants de 3t i 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat van haver de respondre a un examen tipus test amb trenta preguntes de dificultat creixent

Més de 1.400 estudiants de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de batxillerat d'arreu de la demarcació van participar ahir en les XVII Proves Cangur de Matemàtiques. El volum més important d'alumnes –971 joves de 22 centres educatius del Gironès, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà– van fer les proves a les facultats de Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials del Campus de Montilivi. Tres-cents alumnes més de l'Alt Empordà les van dur a terme al pavelló municipal de Figueres. I prop de 170 estudiants de Lloret de Mar i Tossa de Mar les van fer al pavelló poliesportiu de l'escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar.

“Si sumem les xifres d'un nombre de set xifres, obtenim el resultat de 6. Quin és el producte d'aquestes xifres?” Aquesta va ser una de les més de trenta preguntes tipus test a les quals van haver de respondre, en una hora i quart de durada, els participants en les proves. Les preguntes tenen una dificultat creixent i són de resposta tancada, i els examinands poden escollir entre una de les cinc opcions que es donen per a cada problema. Aquesta activitat té l'objectiu d'estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes.

Les proves Cangur estan convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques en l'àmbit català, valencià i balear, i a la demarcació de Girona estan impulsades per un equip de professors dels instituts Vicens Vives i Narcís Xifra de Girona. L'organització del concurs té el suport de la UdG a través del professor Joan Carles Ferrer, que actua com a coordinador de la institució en aquesta convocatòria.

Les proves Cangur se celebren alhora als diversos països d'Europa, Àsia i Amèrica que formen part de l'associació internacional Kangorou Sans Frontières. Els enunciats dels problemes es preparen en una reunió internacional que aquest any va tenir lloc a Eslovènia. Catalunya hi participa com a nació.

LA XIFRA

971
estudiants
del Gironès, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà van fer el test al Campus de Montilivi de la UdG.

Vint mil estudiants catalans

Uns vint-i-un mil estudiants de tot Catalunya i d'Andorra van participar ahir en les proves Cangur de matemàtiques. Des de la primera edició d'aquest concurs, el 1996, l'organització ha estat a càrrec de la Societat Catalana de Matemàtiques, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament, les universitats catalanes i entitats cíviques. La implicació del professorat de secundària és molt important en el desenvolupament de les proves. La XVII convocatòria ha tingut una subvenció de Catalunya Caixa.

A Lloret de Mar, per commemorar la jornada, es va fer un cartell especial. El cartell el va fer l'artista Isaac d'Aiguaviva, pseudònim de Pere Romagós, deixeble de Domènec Fita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona