Educació

Escola Valenciana valora molt positivament les trobades d'enguany

Es tracta de les concentracions més reivindicatives celebrades durant els darrers anys

Alcoi i Benimantell han acollit milers de persones al voltant de la promoció del valencià

El dissabte 2 de juny s'han celebraran les dues últimes Trobades d'escoles en valencià 2012. Alcoi ha acollit la XXV Trobada d'escoles en valencià de l'Alcoià i el Comtat, i Benimantell ha estat l'escenari de la XIV Trobada de la Marina Baixa. En total més de 18.000 persones tanquen les Festes per la Llengua d'aquesta primavera, marcades per un fort caràcter reivindicatiu tant per les famílies, com pels docents que creuen i defenen un ensenyament de qualitat i en valencià, que ha estat atacat per l'Administració valenciana amb les brutals retallades durant els últims mesos.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha assistit a la Trobada d'Alcoi per celebrar el 25 aniversari de la Festa per la Llengua en l'Alcoià i el Comtat on ha manikfestat que “amb tot el que està plovent en retallades als serveis públics valencians i en educació en particular, les Trobades d'enguany s'han convertit en un estendard més de forta reivindicació aglutina el sentiment de milers de famílies, alumnes i ciutadans que treballen dia a dia contra el desmantellament d'un sistema educatiu amb programes d'ensenyament en valencià que s'han bastit durant 28 anys entorn a la qualitat educativa i que han garantit la millor educació possible per al nostre alumnat. La Conselleria d'Educació finalment se n'ha adonat d'aquesta força de base i ens hem convertit en interlocutors directes”.

Un dels punts de reivindicació que han centrat les Trobades 2012 ha estat la necessitat de modificar l'actual esborrany de Decret sobre Plurilingüisme, que margina lel valencià i no garanteix la competència lingüistica a la totalitat de l'alumnat.

S'ha de dir que Escola Valenciana va reunir 32 entitats i institucions, entre les quals estan les 5 universitats públiques valencianes, per presentar-li a la consellera Maria José Català 9 punts d'enriquiment i modificació de l'esborrany per aconseguir un Decret final consensuat.

Una altra de les qüestions que preocupa profundament els responsables de l'entitat cívica és l'augment de ràtios, ja que després del període de matriculació s'està comprovant que s'eliminaran grups i que això pot afectar la matriculació en valencià.

Amb tot, des de l'Escola Valenciana s'afirma que la línia de diàleg que s'ha obert amb la Conselleria d'Educació garantirà avanços en matèria de Plurilingüisme.

La pròxima setmana es tornaran a reunir les 33 entitats i institucions que van signar un catàleg de negociació de 9 punts per tal d'enfortir la xarxa que tenen creada i afrontar la recta final del curs amb les mesures necessàries de cara a l'aprovació d'un Decret sobre plurilingüisme definitiu al juliol i el començament del pròxim curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona