Educació

maresme

Calella obrirà l'Escola Oficial d'Idiomes de l'Alt Maresme el curs 2013/14

Ensenyament confirma la ubicació definitiva d'un centre que també reclamava Pineda

S'instal·larà a la fàbrica Llobet i compensarà el desequilibri actual en l'oferta d'aquests estudis a la comarca

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de l'Alt Maresme anirà finalment a Calella i començarà a funcionar durant el curs 2013-14. El departament d'Ensenyament va confirmar dimarts passat per carta a l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), la voluntat d'ubicar en el veterà municipi turístic un centre que ha de compensar l'actual desequilibri existent a la comarca pel què fa a aquests estudis i que ara es concentren només a Mataró. L'alcaldessa va manifestar ahir la seva satisfacció davant l'anunci, que té previst fer oficial avui durant la celebració que la ciutat farà del Dia Mundial del Turisme, “És una notícia magnífica per a una important destinació com és Calella amb una oferta de 14.000 llits i on aquest any ja portem comptabilitzades 1,4 milions de pernoctacions”, explica Candini que afegeix “l'escola ens permetrà consolidar la capitalitat turística de la zona”. Segons precisa l'alcaldessa, el centre s'instal·laria a la planta baixa de la fàbrica Llobet, en l'espai municipal que ha de queda lliure quan es construeixi la nova escola de primària Carles Salicrú. “Els nostres tècnics ja han treballat amb aquesta planificació que en el seu moment ja es va oferir al departament”, apunta.

En aquest sentit, l'EIO de l'Alt Maresme, segons la carta enviada pel director general de Centres Públics, Jordi Roig, oferirà durant els primers anys de funcionament cursos d'anglès i d'un segon idioma, l'alemany, “oferta que ens següents anys, en funció de la programació s'ampliarà en altres idiomes: francès, rus...”. Es dóna el cas que l'escola és un servei que també reclamava Pineda de Mar, amb l'argument de la centralitat que ocupa la població en el territori i del fet que es tracta del municipi més gran de l'Alt Maresme. En declaracions a Ràdio Pineda, l'alcalde Xavier Amor (PSC) va explicar que l'Ajuntament havia ofert a la Generalitat l'edifici que ara ocupa de forma provisional l'Institut Pineda a la plaça d'Orient. Un institut que està a l'espera de la construcció d'un nou edifici sense data d'inici.

LA DATA

2013/14
és el curs
en què es posarà en marxa l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a la fàbrica Llobet-Guri de Calella

Una escola de turisme poc reeixida

La vinculació de Calella amb els estudis superiors ve de lluny i està marcada per un desenllaç poc satisfactori i molt criticat en el seu moment. L'any 2000 tancava les portes l'Escola de Turisme de Calella, curiosament també ubicada a la fàbrica Llobet, i que depenia de l'Escola Universitària del Maresme (EUM). L'espai va estar obert només tres anys i la manca de solvència econòmica de l'EUM, amb seu a Mataró, va obligar a replegar els estudis a la capital de la comarca. Montserrat Candini considera que en aquella ocasió “es va perdre una gran oportunitat per a la ciutat” i assenyala que el futur de la població passa “obligatòriament” per generar més oportunitats en el sector turístic que continua sent el gran motor econòmic de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.