Educació

Educació

Prohibit pujar al bus escolar

Una mare reclama el dret de la seva nena, amb problemes d'al·lèrgia alimentària, a tenir aquest servei gratuït

Una nena matriculada a P3 a l'escola La Draga de Banyoles fa dies que no va a classe perquè la seva mare no la hi pot portar a causa dels horaris de la seva feina. La dona –que viu sola amb la nena al carrer Lleida, força lluny del centre educatiu– ha demanat que la criatura, afectada per un problema d'al·lèrgia alimentària, pugui utilitzar el transport escolar gratuït. La petició li ha estat denegada amb l'argument que el seu cas no encaixa amb el reglament d'aquest servei. La mare ha fet gestions a l'escola, l'Ajuntament i el Consell Comarcal (l'ens que gestiona el transport escolar), però no se n'ha sortit. “Continuaré reclamant-ho perquè la nena té un problema de salut i estic segura hi té dret”, ha manifestat a aquest diari. L'al·lèrgia alimentària de la nena és la raó, explica la mare, per la qual va inscriure-la com a primera i única opció a La Draga, que és l'escola més propera al CAP, tement que algun dia la hi hagin de traslladar d'urgència. Aquesta circumstància va ser determinant perquè la hi admetessin.

La normativa del transport escolar estableix que els matriculats a l'escola escollida en primera opció no tenen dret al servei. Només es fan excepcions si la criatura té problemes de mobilitat, que no és el cas de la nena en qüestió. “No podem fer diferències, ja que hi ha força més famílies que ho tenen complicat per portar i recollir la criatura i no les hem inclòs en el servei”, han justificat des de l'Ajuntament i el Consell Comarcal. La dona, en canvi, sosté que es donen casos similars al seu en què sí s'ha concedit el transport gratuït. “Sóc una dona lluitadora i no em rendiré”, avisa. Mentrestant, quan és fora treballant deixa la seva filla a casa d'una veïna.

No és el primer conflicte que el transport escolar genera aquest curs al Pla de l'Estany. Dues criatures de Vilert i Centenys, matriculades al cicle infantil a l'escola d'Esponellà, han estat uns dies sense anar-hi perquè s'ha suprimit la línia que passava per aquests dos nuclis i les seves famílies no podien traslladar-les pel seu compte. Tant en aquests casos com en el de la nena de Banyoles, l'escolarització no és obligatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona