Educació

Desenes de centres educatius es mobilitzen pel manteniment d'unitats

Els sindicats continuen recollint al·legacions contra l'arranjament escolar que proposa la Conselleria

Ahir divendres 24 de gener, diversos centres educatius d'infantil i primària que patiran retallades el curs que ve per la proposta d'arranjament escolar de la Conselleria d'Educació, i també d'altres en solidaritat, s'han concentrat a les portes del centre amb les samarretes verdes “Estimem l'escola pública” pel manteniment d'aquestes unitats i dels llocs de treball que també se suprimiran si van endavant.

Ahir també hi va haver mobilitzacions en poblacions com Benidorm, Alacant o Torrevieja en el mateix sentit. Des que es va conéixer l'arranjament, que els centres afectats han convocat accions que han comptat amb el suport de la societat educativa en general.

El Sindicat continua recollint al·legacions dels centres educatius que presentarà a les Direccions Territorials d'Educació i a la Conselleria d'Educació. De moment ja n'ha recollit més de 50 al·legacions que està defensant davant l'administració.

Acció conjunta a Castelló

A la ciutat de Castelló de la Plana es va desenvolupar ahir divendres una acció en contra de la proposta d'arranjament escolar publicada al mes de desembre. Aquesta proposta comportarà la pèrdua de 5 unitats d'Educació Infantil a la ciutat. Les escoles afectades han convocat aquesta acció conjunta amb les AMPAs de les mateixes i en col·laboració amb l'STEPV.

L'acció ha consistit en diverses concentracions simultànies en contra de les supressions. Les concentracions han tingut lloc a les 17 hores a la porta de les escoles afectades de la capital de La Plana: CEIP Bisbe Climent, CEIP Blasco Ibanyez, CEIP Herrero, CEIP Mestre Antonio Armelles i CEIP Mestre Canós Sanmartín.

A les mateixes, ha participat tota la comunitat educativa dels centres afectats, professorat, alumnat i famílies i, a més a més, han comptat amb el suport de la ciutadania de Castelló de la Plana.

Pel moment, el sindicat majoritari dins el segment de l'ensenyament, dóna suport a les diferents campanyes posades en marxa pels centres educatius que estan patint supressions en la proposta d'arranjament escolar. A més d'aquestes concentracions, molts centres han posat en marxa campanyes de recollides de signatures en Change.org.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia