Educació

Educació

L'escola La Benaula de Caldes, a licitació per 3 milions

La Generalitat ja ha tret el projecte a subhasta i el termini d'execució de les obres és de tretze mesos

De moment se'n construirà la primera fase, que es podria començar a fer a l'estiu

El Departament d'Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació el projecte per construir l'escola La Benaula de Caldes de Malavella, d'una línia i un valor estimat del contracte de 3.483.471,08 euros. El termini d'execució del contracte és de tretze mesos. Les empreses que vulguin presentar-se al concurs hauran de presentar la proposta abans del 31 d'aquest mes.

L'escola es farà en un solar de 10.000 m² que en aquests moments es troba ocupat parcialment per uns mòduls prefabricats la secció d'educació secundària (SES), que està també en mòduls prefabricats des de fa 9 anys. Arran d'aquesta circumstància i atès que encara no hi ha projecte per a la construcció del nou institut, que hauria d'anar en uns altres terrenys, les obres de la nova escola s'hauran de fer en dues fases, ja que en cas contrari l'escola de primària hauria d'envair els terrenys on ara hi ha l'institut. Una primera fase del projecte de La Benaula comprèn la zona on s'emplaçarà l'edifici d'una línia de l'escola, amb una superfície de 5.740,70 m², i posteriorment, en una segona fase s'ubicaria la possible ampliació de l'escola a dues línies, que ocuparia la part corresponent al sector on ara hi ha els mòduls de secundària. Aquesta segona fase ocuparia una superfície de 4.259,30 m². Un cop es liciti l'obra, es formalitzarà el contracte i es podrà començar.

Criteris pel projecte

Entre els criteris que s'han tingut en compte per redactar el projecte, hi ha la voluntat de separar clarament el programa d'infantil del de la resta del centre, proporcionant accessos separats des de l'exterior. També s'ha buscat aconseguir la millor orientació de les aules (sud per a les d'infantil i nord per a la resta), i la vinculació de les aules d'infantil amb el terreny exterior en la zona del bosc de les Monges. També s'ha buscat la posició del menjador com a únic punt d'enllaç entre les zones d'infantil i primària. L'accés principal de l'escola se situa en el passeig de Ronda, prop de la cantonada amb el carrer de la Pau.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va qualificar d'excel·lent notícia que finalment surti a licitació el projecte, una reivindicació de fa molt de temps de l'escola.

Pel que fa al futur institut, la seva construcció anirà lligada en part a la venda de la parcel·la del golf que l'Ajuntament ha tret a subhasta per un import superior al milió d'euros. Els diners d'aquesta venda es destinaran, d'una banda, a adequar els terrenys del futur institut, en concret 561.000 euros. L'acord per a la venda de la parcel·la del golf va ser possible gràcies a l'entesa entre els grups de CIU i PSC (a l'equip de govern) amb el PP).

Balliu va explicar que la licitació del projecte de l'escola obliga a fer “un pas més”, ja que la primera fase de l'escola i els mòduls de l'institut podran conviure en un mateix espai com a màxim un any. “Hem d'ubicar l'institut en un altre lloc, per això ens convenia la venda de la parcel·la. D'alguna manera hem de posar terrenys a disposició”, va afegir.

Els terrenys que l'Ajuntament té pensats per al nou institut són a la travessera de la Taronja, i s'han d'expropiar i urbanitzar. Els terrenys són en una nova zona que el pla general preveu de creixement, i en el futur estarà molt ben comunicada, segons va explicar l'alcalde, amb una sortida directa de la variant.

LA FRASE

Jo voldria que demà ja estigués, però crec que començaran les obres aquest estiu; en tot cas, que comencin ja i no ho deixin
Salvador Balliu

“Que facin les coses bé amb l'institut”

Balliu pressionarà perquè no traslladin els mòduls de l'institut, sinó que es construeixi l'edifici definitiu. “Traslladar els barracons també és car, que facin una mica més d'inversió”, va dir.

L'escola i l'institut, en barracons des de ja fa nou anys

L'escola La Benaula va obrir les portes el curs 2006/2007 i ofereix tot el segon cicle d'educació infantil i tota la primària. Aquest curs té una matrícula de 252 alumnes, i, des que va inaugurar-se, ha estat en mòduls prefabricats al carrer de la Pau i l'avinguda Onze de Setembre. El municipi té també una altra escola de primària. L'institut, per la seva banda, està en mòduls prefabricats també des que es va posar en funcionament, ara fa nou anys.

Quatre empreses s'interessen per la parcel·la del golf

La parcel·la del golf de Caldes ja s'ha posat a subhasta i hi ha quatre empreses que s'hi han interessat. El termini per presentar ofertes acaba el dia 17 d'aquest mes. La venda ja es va posar al pressupost, i amb els diners l'Ajuntament compta urbanitzar els terrenys del futur institut, però també comprar l'ermita de Sant Maurici, posar gespa al camp de futbol i construir unes pistes d'atletisme, segons l'acord a què es va arribar fa uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla