Educació

Castelldefels ha de pagar les obres del quart institut que no assumeix el govern

L'Ajuntament abonarà els prop de dos milions que costarà i Ensenyament el dotarà

Els alumnes, ara repartits en locals temporals, s'hi traslladaran el 2016

Cansats d'esperar uns diners que no arriben, i amb la voluntat de posar fi a la provisionalitat amb què alumnes de secundària es reparteixen en dos espais separats, l'Ajuntament de Castelldefels ha decidit assumir la construcció del quart institut de la ciutat. Haurà de pagar 1,8 milions per l'edificació, que es farà al costat de l'escola Josep Guinovart, uns diners que no retornarà la Generalitat, al contrari del que ha fet en nombroses ocasions quan els ajuntaments han avançat la construcció d'equipaments. Ensenyament sí que s'ha compromès a dotar de material i professorat l'institut, que durà el nom de Castelldefels i entrarà en funcionament, si no hi ha cap entrebanc, el febrer del 2016.

El regidor d'Educació, Santiago Barona, explica que la lluita per tenir el centre educatiu es remunta al 2007, quan l'Ajuntament va cedir un terreny al costat de l'escola Garigot, al barri de Granvia. “Per circumstàncies pressupostàries es va anar retardant, i ja amb CiU a la Generalitat es va pactar l'aportació d'un milió d'euros que tampoc es va tirar endavant. Ja acumulem set anys de traves i al final, amb el consens de tots els grups municipals, del consell escolar i de l'AMPA de l'escola Guinovart, hem decidit assumir la construcció. És el millor per a Castelldefels”, diu. Si bé és cert que la proposta es va votar en ple per unanimitat, el PSC se n'ha desmarcat posteriorment i ha criticat que, “per primera vegada en la història democràtica, el municipi s'haurà de fer càrrec de la construcció d'un equipament educatiu que és obligació i competència de la Generalitat”.

La participació de l'escola Guinovart ha estat important en aquest procés per la incertesa que aquest centre ha viscut els últims cursos, ja que es va plantejar la progressiva desaparició de l'educació primària per encabir-hi les aules de secundària. I perquè, “com que és una escola d'una línia, hi ha espais buits que es podran aprofitar per a l'institut”, explica Barona. No es tracta, però, que els alumnes comparteixin espais, ja que els dos ensenyaments estaran separats. Ni que s'acabin unificant en una escola institut. El solar on s'aixecarà el nou centre té 8.000 metres quadrats, tot i que la previsió és que no s'ocupi tota la superfície.

Els futurs alumnes de l'institut Castelldefels estaran ara repartits en dos edificis provisionals al centre de la ciutat, dos locals als carrers Església i Arcadi Balaguer. El trasllat dels alumnes es podria fer a meitat del curs 2015/2016.

LA FRASE

No és competència municipal, però cap govern de la Generalitat hi ha fet res en molts anys
Santiago Barona
Regidor d'Educació de Castelldefels

LA XIFRA

1,8
milions d'euros
invertirà l'Ajuntament en la construcció, i la Generalitat el dotarà de material i personal.

Molins de Rei rep la inversió més gran de la comarca

Rosa M. Bravo

Una de freda i una de calenta. Molins de Rei rebrà la inversió més gran d'Ensenyament al Baix Llobregat, ja que abans d'acabar l'any la Generalitat traurà a concurs la construcció de l'institut Lluís de Requesens. Durant el primer semestre del 2015 començaran les obres, que tenen un pressupost de 4,5 milions d'euros i es preveu que el centre, que tindrà 40 aules per als diversos usos, entrarà en funcionament el curs 2016/2017.

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Hospitalet reclamarà a la Generalitat el calendari de la construcció del nou gimnàs de l'escola Pau Sans i de l'ampliació de l'escola Pere Lliscart. També vol saber quan es construiran els edificis de la Paco Candel i l'Ernest Lluch, que fa quatre anys que estan en mòduls, i quan s'ampliarà l'escola Milagros Consarnau. També reclama millores en mitja dotzena de centres més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA