Més d'onze mil alumnes de col·legi utilitzaran enguany els restaurants escolars

El Consell General presenta el «xec de restauració solidaritat» per a les famílies més modestes

Christian Bourquin, president del Consell General, va aprofitar aquest dimarts una visita al col·legi de Cabestany per presentar la nova campanya de restauració escolar als col·legis pel curs 2009/2010. Per a tots els col·legis de Catalunya del Nord el preu de cada àpat ha estat fixat a 2,80 euros, o sigui un total de 392 euros anuals per una mitja pensió de 4 àpats a la setmana. La gran innovació però, és l'anunci del «xec restauració solidaritat» d'un import de 100, 200 o 300 euros i del qual es podran beneficiar les famílies amb menys recursos, en funció de les beques atribuïdes. Segons les dades facilitades pel Consell General, entre 4.000 i 6.000 alumnes de col·legi seran concernits.

Per Christian Bourquin, aquestes mesures responen a la voluntat del Consell General de desenvolupar una política ambiciosa i innovadora, que resumeix amb el lema de «més igualtat i més qualitat» a la restauració escolar dels col·legis.

Una Carta de qualitat

A final del 2008, el Consell General va impulsar la creació d'un comitè científic encarregat d'elaborar una Carta de restauració escolar. Aquest comitè integrava metges i personal dels col·legis, i era presidit pel doctor Jean-Paul Curtay, especialista en nutrició. Aquest document, que ara serà distribuït a tots els col·legis, recull una sèrie de recomanacions per garantir i unificar els criteris de qualitat en el conjunt de la restauració escolar a la Catalunya del Nord. La Carta especifica els criteris per a la preparació de menús equilibrats, però també per a un entorn de qualitat en els restaurants escolars i fins i tot dóna preferència als proveïdors de l'economia local i a fileres actualment en desenvolupament, com ara l'agricultura biològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA