Societat

Detingut un veí de Celrà implicat en l’accident mortal del ciclista a Cornellà del Terri, que va fugir després del sinistre

Li atribueixen els delictes d’homicidi imprudent, omissió del deure de socors i abandonament del lloc dels fets

Els Mossos d’Esquadra ha detingut aquest diumenge un veí de Celrà (Gironès) de 57 anys implicat en la mort d’un ciclista de 58 anys en un accident a la C-66 a Cornella del Terri (Pla de l’Estany) divendres. La policia li atribueix els delictes d’homicidi imprudent, abandonament del lloc de l’accident perquè va fugir i omissió del deure de socors. L’accident es va produir cap a les deu del matí al punt quilomètric 40 d’aquesta carretera, en sentit Girona. La policia investigava des d’aleshores la implicació en els fets d’un cotxe que hauria fugit de la zona. El detingut, que no té antecedents, ha passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona aquest matí.

Els Mossos van detenir ahir a Celrà un home de 57 anys, veí del municipi i de nacionalitat espanyola, per la seva implicació en l’accident de divendres a Cornellà del Terri on va morir un ciclista. La policia li atribueix un delicte d’homicidi per imprudència lleu, un altre d’omissió del deure de socors i un delicte contra la seguretat viària per abandonar el lloc de l’accident.

La policia va rebre l’avís del sinistre a la C-66 cap a les deu del matí. Quan els agents van arribar-hi van localitzar, fora de la via i en un talús amb poca visibilitat, un ciclista amb ferides greus.

Al marge dret hi van trobar la bicicleta completament destrossada, just sota de la tanca metàl·lica. Els serveis mèdics, desplaçats amb un helicòpter medicalitzat, van intentar reanimar-lo però no van poder fer res per salvar-li la vida. Tot apunta que feia molta estona que estava ferit a terra.

En un primer moment, la policia ja va sospitar que un vehicle havia impactat contra la bicicleta i que el conductor havia fugit. De fet, durant la inspecció ocular, al lloc de l’accident van trobar restes i vestigis que van ajudar als investigadors a determinar el tipus i la marca del cotxe implicat.

Per això, l’Àrea Regional de Trànsit de Girona va endegar una investigació amb la col·laboració ciutadana que va culminar aquest diumenge amb la detenció del presumpte autor de l’atropellament. Segons els Mossos, el vehicle implicat tenia danys a la part dreta i la lluna davantera i era de lloguer. A més, l’accident s’hauria produït pels volts de les set del matí.

El detingut, que no té antecedents, ha passat a disposició judicial aquest dilluns al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia