Societat

La Fiscalia i les acusacions recorren la llibertat provisional de Benítez

La Fiscalia, l’Ajuntament de Barcelona i totes les víctimes personades han recorregut la decisió de l’Audiència de Barcelona de mantenir en llibertat provisional l’exprofessor de l’escola Maristes de Sants Joaquín Benítez, tot i que la Generalitat, que exerceix d’acusació popular, encara no ho ha fet.

Segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), les acusacions han presentat un recurs a la resolució de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona, que el passat dia 6 de maig va acordar mantenir les mesures cautelars per a Benítez, condemnat a una pena de 21 anys i nou mesos de presó per haver abusat sexualment de quatre alumnes.

La sala va considerar que l’ingrés a la presó de Benítez no calia atès que les mesures cautelars que se li van imposar al febrer del 2016, quan va comparèixer com a investigat davant del jutge instructor han resultat “eficaces”: compareixences periòdiques en la comissaria i prohibició de sortir d’Espanya i de tractar amb menors, incloses les víctimes.

En la seva sentència, l’Audiència dóna per provat que l’exprofessor, que donava classes d’educació física, va abusar sexualment entre 2006 i 2009 de quatre alumnes d’entre 12 i 14 anys, fet que segons el tribunal ha incidit “de manera permanent” en la vida de les víctimes fins al punt de condicionar la seva personalitat.

Per això, Benítez va ser condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes d’abusos sexuals, dos d’ells de manera continuada, a més de pagar una indemnització de 120.000 euros, de la qual és responsable civil subsidiària la Fundació Champagnat, propietària de les escoles Germans Maristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva