Societat

BBVA s’afegeix a una crida a l’acció per a la sostenibilitat a Europa

L’entitat se suma al ‘Nou acord per a Europa’ sobre desenvolupament sostenible

Ha estat l’única entitat bancària de l’Estat espanyol que ha signat aquesta carta

BBVA ha signat l’anomenat Nou acord per a Europa, basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, una carta que CSR Europe ha presentat recentment a Brussel·les. La carta pretén alertar i involucrar empreses, polítics i societat civil sobre la necessitat d’unir forces per a un futur sostenible. Els màxims responsables de cent grans companyies han subscrit aquesta declaració a les portes de les eleccions europees. BBVA és l’únic banc de l’Estat espanyol que s’ha afegit a aquesta iniciativa.

“La societat s’enfronta a multitud de reptes per a un futur més sostenible, reptes que són globals per la seva naturalesa i que requereixen la implicació de tots. La bona notícia és que, per primera vegada en la història, comptem amb una agenda comuna que ens implica a tots: els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides”, ha assenyalat Carlos Torres Vila, president de BBVA.

L’objectiu d’aquesta carta és plantejar una acció col·lectiva dels líders empresarials per conscienciar sobre la necessitat de caminar junts cap a un futur responsable en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Un manifest que, “en vigílies d’unes crucials eleccions” europees, aposta per l’imperi de la llei i la cooperació com a “grans actius per respondre a les preocupacions públiques sobre el futur d’Europa”. Una Europa que es regeixi pels ODS “per arribar a una innovació i transformació sostenible que creï valor per a la societat”.

La carta també anima a “crear plataformes col·laboratives i models de finançament que implementin una economia digital, sostenible, que redueixi els residus, optimitzi els recursos i fomenti l’ocupabilitat de llarga durada i la cohesió social”. Actualment, la UE està fent passos decidits per incentivar i regular el finançament sostenible i donar suport a aquesta transició.

La iniciativa s’ha presentat durant la cimera dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, organitzada per la Xarxa Europea de Responsabilitat Social Corporativa, CSR Europe. Hi ha participat la comissària de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca de la UE, Karmenu Vella; i el CEO de Solvey, Ilham Kadri, que ha representat els signataris d’aquesta carta.

Assolir els ODS a través d’una transició cap a models de producció i consum sostenibles podria a més obrir oportunitats valorades en més de 10 bilions d’euros, que aportarien valor a la societat i assegurarien un desenvolupament responsable, segons CSR Europe.

Sota el títol “Liderar i involucrar”, aquesta cimera de Objectius de Desenvolupament Sostenible de Brussel·les s’ha convertit en la cita referent a Europa que reuneix anualment companyies i grups d’interès al voltant del llenguatge comú d’aquests objectius de Nacions Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia