Societat

Un conveni municipal amb una cooperativa fomenta el lloguer social a Sils

L’equip de govern en funcions signa un acord amb Sostre Cívic per facilitar l’accés a l’habitatge

L’entitat buscarà suports per a la promoció de pisos

L’equip de govern de Sils en funcions ha signat un conveni amb la cooperativa barcelonina Sostre Cívic per fomentar el lloguer social al poble. L’acord estableix que l’entitat, sense ànim de lucre, treballarà durant catorze mesos per trobar interessats a anar a viure en la hipotètica futura promoció d’habitatges socials al carrer Sant Isidre, al sector de Mallorquines Est.

L’alcalde en funcions, Martí Nogué (IdSelva), considera que la iniciativa per a la cessió d’ús de drets de superfície podria facilitar l’accés a l’habitatge “ a un preu més baix que el mercat de lloguer”. En una reunió amb representants de l’equip de govern, els responsables de Sostre Cívic van exposar la seva metodologia. A Sils, com ja fan en altres poblacions, els usuaris de la nova promoció d’habitatge serien cooperativistes i podrien ser llogaters durant un període de 75 anys a un preu assequible.

El preu, cosa de tots

Els cooperativistes –assenyala Nogué– són els que fixen el preu del lloguer i la forma d’ús de serveis com ara el menjador, la cuina o el safareig. En principi, els llogaters són els que fixen el preu a pagar.

Nogué explica que el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Sils ja preveu que la parcel·la del carrer Sant Isidre, de 657 m², sigui per a habitatge. Si la construcció avança, l’Ajuntament podria destinar-hi pisos per a casos d’emergència, explica Nogué. L’Ajuntament ja disposa d’habitatges per a joves a prop de l’edifici consistorial, però l’acord amb Sostre Cívic s’adreça a veïns i altres persones de totes les edats. Aquesta entitat ja treballa a Palamós i Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà).

Nogué deixarà dissabte l’alcaldia després de 12 anys. Eduard Colomé (JuntsxCat) va avantatjar-lo de dos vots el 26-M i té tots els números per rellevar-lo. Des del 2015, IdSelva, amb 5 edils; Juli Garcia –ara no adscrit i abans d’ERC– i Albert Miralles (ICV-EUiA) han format l’equip de govern.

LA FRASE

03.06.19
va ser
el dia que l’alcalde en funcions, Martí Nogué, va signar el conveni amb Sostre Cívic per a habitatge social.

LA XIFRA

14
mesos
és el període que tindrà Sostre Cívic per trobar cooperativistes que vulguin establir-se a Sils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia