Educació

Menys queixes al defensor per l’escola catalana

Només 26 famílies es queixen a Marugán pel suposat adoctrinament

Vint-i-sis famílies van queixar-se durant el 2018 al defensor del poble de l’Estat, Francisco Fernández Marugán, pel suposat adoctrinament dels joves a les escoles i instituts de Catalunya, segons l’informe anual del defensor.

Les dades del 2018 esdevenen gairebé idèntiques a les del 2017, quan 28 famílies es van adreçar al defensor del poble estatal per queixar-se del presumpte alliçonament. Diverses entitats en contra del català a l’escola i Ciutadans van recomanar als pares i les famílies de recórrer al defensor, perquè consideren que el síndic de greuges català no atén les seves queixes lingüístiques. Les demandes s’han mantingut cada cop que el síndic, Rafael Ribó, presentava el seu informe anual davant del Parlament, i l’acusen de no vetllar prou pels drets dels castellanoparlants a Catalunya.

El defensor del poble, Marugán, va recordar ahir durant la presentació que “és en l’àmbit de la política i no pas en el dels defensors dels drets de les persones” on s’han de resoldre els conflictes lingüístics.

Les queixes per suposat adoctrinament representen a penes un 0,002% respecte de la població escolar. El curs 2017/18 es van matricular als centres educatius catalans un total d’1.320.081 alumnes, si tenim en compte tant les franges de l’educació infantil, no obligatòries, com les etapes postobligatòries. El sindicat Ustec-STEs va afirmar el març passat que des de la celebració del referèndum la xifra de denúncies per adoctrinament havia arribat al centenar, en comptes de les 56 recollides pel defensor del poble, i va assegurar que la majoria s’havien fet de forma anònima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia