Societat

Gastronomia

Els Roca passen a l’Olimp

A la llista dels ‘The World’s Best’ d’enguany ja no hi participen els que fins ara havien estat millors restaurants del món, que passen al grup d’honor ‘Best of the Best’

El país asiàtic fa avui la gala dels 50 millors restaurants

Els germans Roca, d’El Celler de Can Roca de Girona, ja no patiran aquesta nit quan a la gala The World’s 50 Best, en què es dona a conèixer el rànquing dels 50 millors restaurants del món, que s’ha de fer a Singapur, s’hagi d’escollir quin és el primer, quin és el segon i quin és el tercer millor restaurant del món (i els altres fins a 50). Ells, que en els últims 10 anys han estat sempre entre els cinc primers i en els vuit darrers no han baixat del podi (l’any passat, per exemple, van ser el número dos i els anys 2013 i el 2015 van ser el número 1), ja han superat l’etapa de la llista. I dels nervis. Ara entren a l’Olimp, el lloc dels déus.

El Celler de Can Roca, dels germans Roca, i altres cuiners de la seva categoria que, com ells, han estat número 1 del món, com El Bulli, de Ferran Adrià; l’Osteria Francescana, el restaurant de Mòdena de Massimo Bottura que va guanyar l’any passat; The French Laundry, el restaurant de Thomas Keller de Califòrnia; l’anglès The Fat Duck, el Noma de Copenhaguen i l’Eleven Madison Park de Nova York, passen a formar part del grup Best of the Best, al qual aniran accedint els números 1 dels anys següents. “Està molt bé que els que ja hem arribat a dalt de tot deixem pas a d’altres, que hi hagi més gent, més cuiners i més restaurants que puguin viure el somni”, diu Joan Roca, que assegura que avui a la gala podrà estar més relaxat i “disfrutar sense els nervis dels altres anys”.

Joan Roca té molt clar que formar part del grup Best of the Best no és caure de la llista sinó ser-hi permanentment i amb l’autoritat de molts anys de feina. Passen a ser llegenda i alhora mentors de les futures generacions.

Que El Celler de Can Roca i altres restaurants que sempre estaven a dalt de tot donin pas a d’altres també posa emoció a The World’s 50 Best. Aquesta nit es veurà. “Al nostre restaurant i mentre nosaltres hi continuem posant passió i esforç, la gent hi continuarà venint. Continuarem sent dels millors del món però amb l’alegria de poder donar, també, oportunitats a d’altres que també s’ho mereixen”, diu Joan Roca. Assegura, això sí, que la llista elaborada per The World’s 50 Best ha estat i és molt important per la notorietat que dona i perquè la fama arriba a tot el món. “A la gent li agraden les llistes, les gales on es premien els millors; per això crec que aquests premis són molt importants i ajuden molt a donar-se a conèixer. Nosaltres n’estem molt contents. Ara bé, si baixes el llistó no hi ha llista que valgui”, manté Roca, que assegura que a El Celler continuaran compromesos i veu el grup Best of the Best com un “privilegi”. “Estic molt a favor d’aquesta decisió perquè és veritat que amb nosaltres els altres tenien menys oportunitats”. Assegura que en cap cas es perdran cap gala, i encara menys la d’aquesta nit. Tot el món n’està pendent.

Mentrestant, i a l’espera de saber qui ocuparà el podi, The World’s 50 Best ja ha fet pública la llista dels restaurants que estan per sota del 50, és a dir, la llista del 51 al 120. I quines novetats hi ha? Doncs una de les sorpreses és que l’Arzak, de Juan Mari Arzak, cau de la llista Top 50 i passa del lloc 31 al 53. En canvi, l’Enigma, de l’Albert Adrià, passa del lloc 95 al 82, i entra a la llista per primera vegada l’Aponiente, d’Ángel León, a El Puerto de Santa María.

8
anys
feia que El Celler de Can Roca quedava entre els tres primers restaurants del món. L’any passat va quedar segon, però els anys 2013 i 2015 va obtenir la primera posició. En els últims deu anys, els germans Roca sempre han estat entre la llista dels cinc primers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia