Societat

Alcaldes del Ripollès denuncien que el descarrilament a Toses demostra la falta de manteniment a l’R3

El Consell Comarcal lamenta que ni Foment ni Adif els hagin comunicat encara les possibles causes i quan es podrà resoldre la incidència

Indignació a la comarca del Ripollès després que ahir al vespre descarrilés un tren de la línia R3 de Rodalies dins un túnel de Toses sense causar ferits. Alcaldes de la zona i el Consell Comarcal del Ripollès han denunciat aquest matí que aquest incident evidencia un cop més la “deixadesa” i la falta de manteniment de l’Estat en una línia que per a la comarca és “prioritària” i estratègica. El vicepresident en funcions de l’ens comarcal, Josep Coma, ha lamentat que ni el Ministeri de Foment ni Adif hagin comunicat encara al territori les possibles causes i quan es preveu que es pugui resoldre la incidència. “Si són incapaços de la gestió i manteniment de les vies i de comunicar el que ha passat, que facin el traspàs del finançament i de les infraestructures a la Generalitat i a Ferrocarrils de la Generalitat”, ha afegit.

Autobusos i taxis

Renfe ofereix des de primera hora del matí autobusos i taxis que garanteixen el servei entre Ribes de Fraser (Ripollès) i Puigcerdà (Cerdanya) per tal de cobrir el trajecte de la R3 afectat pel tall de circulació. Una vegada el tren arriba a l’última estació, el revisor demana en quina parada volen baixar i els distribueixen en taxis o autobusos segons la proximitat. Aquest matí, dos grups d’esplai han hagut d’utilitzar aquest servei per arribar fins a Puigcerdà abans de començar les seves colònies d’estiu. En els dos casos, els monitors han detallat que estaven satisfets “pel tracte i l’atenció” que els havia donat la companyia a l’hora de dirigir-los en un bus. A més, els dos grups han explicat que, tot i arribar uns 30 minuts més tard del previst, no ha estat cap inconvenient. Mentrestant la companyia segueix treballant per retirar el comboi atrapat a Toses (Ripollès).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia