Societat

Emirates connectarà amb un vol directe Barcelona i Ciutat de Mèxic a partir del 9 de desembre

La connexió diària es farà a través de la ruta Dubai-Mèxic via l’aeroport del Prat

Emirates connectarà amb un vol directe diari Barcelona i Ciutat de Mèxic a partir del 9 de desembre, segons ha anunciat la companyia aquest dimarts a través d’un comunicat.

La connexió entre els dos aeroports es farà a través de la ruta Dubai-Mèxic via l’aeroport del Prat i permetrà “donar resposta a la demanda desatesa”, en paraules de l’aerolínia dels Emirats Àrabs .

La companyia operarà la nova ruta amb un Boeing 777-200LR amb capacitat per uns 300 passatgers -38 en classe business - i 264 en classe turista-. El vol també tindrà capacitat per transportar 14 tones de càrrega de mercaderies. El vol inaugural es farà a principis de desembre d’aquest any.

La ruta d’Emirates sortirà de Dubai a les 3.30 hores (hora local) i aterrarà a Barcelona a les 8 h per tornar a volar a les 9.55 h fins a Mèxic, on arribarà a les 16.15 h del mateix dia. El vol de tornada sortirà de Mèxic a les 19.40 h (hora local) i aterrarà a Barcelona el dia següent a les 13.25 h. L’avió sortirà cap a Dubai a les 15.10 h on arribarà a les 00.45 h del dia següent.

En el mateix comunicat, el president d’Emirates, Tim Clark, ha explicat que esperen impulsar tant el comerç com el turisme i ha argumentat que Barcelona és “una alternativa lògica” per fer escala, ja que la “gran altitud” de l’aeroport de Ciutat de Mèxic no permet fer un vol directe des de Dubai. “Ens complau oferir una connexió directa en la ruta entre la ciutat espanyola i Ciutat de Mèxic, que ha estat descuidada durant molt temps per altres aerolínies”, ha indicat.

El Ministeri de Foment va autoritzar Emirates -amb la concessió de la cinquena llibertat aèria- perquè explotés serveis aeris regulars a la ruta Dubai-Barcelona-Mèxic el mes de març de 2018. Foment va indicar que l’operació té un caràcter excepcional atès que el marc de transport aeri entre Espanya i els Emirats Àrabs Units no es preveia directament, per la qual cosa va caldre una concessió específica.

La nova ruta d’Emirates se suma a la connexió directa entre Barcelona i Ciutat de Mèxic de la companyia Aeromexico, recuperada fa menys d’un mes, amb tres trajectes setmanals entre les dues ciutats amb la intenció d’ampliar-los a quatre o cinc a partir de la primavera que ve. Així doncs, tant Aeromexico com Emirates connectaran Barcelona amb Ciutat de Mèxic després d’una pugna entre les dues aerolínies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla