Societat

Aquest estiu viu la Història com mai l’havies vist

Conèixer el món medieval o els jaciments grecs i romans són algunes propostes de Patrimoni per aquest agost i que es combinen amb concerts, espectacles, visites teatralitzades i gastronomia arreu del territori català

La Generalitat ha organitzat per aquest estiu un centenar d’activitats als museus, monuments i jaciments per tal que els ciutadans i turistes que visiten Catalunya coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.

Al llarg del que queda d’estiu, dintre de les activitats de Viu el Patrimoni -que l’any passat van gaudir més de 35.000 persones- a Barcelona destaca l’espectacle teatral i musical “El Tron” al Castell de Cardona o participar al Taller de Circ al Museu d’Arqueologia de Barcelona. A les comarques gironines es pot visitar al vespre els jaciments grecs i romans a “Empúries, cap al tard” , escoltar els concerts de música medieval a Sant Pere de Rodes , o gaudir de les “Mininits de pirates a Sant Pere de Rodes” i de diverses activitats a Ullastret.

A les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre també es pot gaudir aquest agost dels “Capvespres Cartoixa d’Escaladei” , així com de l’obra “Reflexions d’un pare cartoixà” , que convida al visitant a viure una experiència personal i íntima per aproximar-se a la vida contemplativa cartoixana. També el teatral “Mr. Stone i el misteri de les tombes reials de Santes Creus” ens convida a conèixer tots els secrets que amaga el monestir o visitar el sempre impressionant teatre romà de Tarraco .

A Tarragona també es pot aprofundir amb les visites teatralitzades de “Quitèria, la minyona d’Escornalbou” i el del pròxim 17 d’agost al vespre de Les Kol·lontai. A les Terres de Lleida destaquen els concerts d’estiu a la ruta del Cister al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig .

Aquest any es consoliden algunes de les activitats més arriscades i atractives que es van posar en marxa als monuments i jaciments de la Generalitat, com és el Mercat de Santa Teca Escornalbou, una iniciativa única al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant l’accent en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

Seguint amb la música, cal destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada a Vilabertran i el de Sant Pere de Rodes, on la proposta musical d’Antonio Madueño suma música medieval i patrimoni arquitectònic: tallers de reconstrucció d’instruments musicals i de cant o polifonia medieval i concerts.

També destaquen les activitats dels Casals d’Estiu, com les Vacances al mNACTEC a Terrassa, que proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’estiu descobrint el món i oferint una sèrie d’activitats al voltant de la ciència i la tècnica, la cultura, la robòtica, la química, el tèxtil, l’animació audiovisual o el teatre. Una altra activitat és Exploradors del Temps què, organitzat pel Museu d’Història de Catalunya, explora cada dia una època diferent: dilluns, la prehistòria; dimarts, antiga; dimecres, medieval; dijous, moderna i divendres, contemporània.

El detall de les activitats es pot consultar a l’agenda en línia patrimoni.gencat.cat/estiu .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA