Societat

Set morts en un accident aeri entre un helicòpter i un ultralleuger a Mallorca

Dues de les víctimes són menors d’edat

Els dos aparells s’han estavellat a uns 700 metres un de l’altre damunt dues finques rurals

Set persones han mort aquest diumenge en un accident aeri al centre de Mallorca entre un ultralleuger i un helicòpter, segons ha confirmat el govern de les Illes Balears. Entre les víctimes mortals hi ha dos menors d’edat.

Les dues aeronaus han xocat a l’aire cap a dos quarts de dues del migdia i s’han estavellat en una finca d’Inca, a tocar de la carretera vella de Costitx i a uns 400 metres de l’hospital. Els dos aparells han quedat totalment calcinats i no hi ha cap supervivent.

Les restes de l’helicòpter, del model Bell 216, han caigut al costat de la piscina de la finca Ca la Veritat i les de l’ultralleuger ho han fet en una altra propietat a una distància d’entre 700 i 1.000 metres.

Com a conseqüència de l’accident han perdut la vida els cinc ocupants de l’helicòpter, tres adults i dos menors, i els tripulants de l’ultralleuger, dos adults.

Quatre de les víctimes de l’helicòpter són de nacionalitat alemanya –un matrimoni i els seus dos fills– i el pilot és de nacionalitat italiana. El pilot de l’ultralleuger és un ciutadà valencià que volava amb un amic.

La jutgessa de guàrdia ha arribat al lloc dels fets cap a les quatre de la tarda per fer l’aixecament dels cadàvers.

També s’han desplaçat fins al lloc dels fets la presidenta del govern Balear, Francina Armengol; la consellera d’Administracions Públiques –de qui depèn la gestió d’emergències–, Isabel Castro, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

En un missatge a les xarxes socials, Armengol ha expressat la seva “preocupació i commoció” per l’accident. “Els nostres pensaments estan amb les víctimes”, ha assegurat.

Armengol, ha explicat que es decretaran tres dies de dol oficial. La presidenta ha indicat que la prioritat ara és identificar les set víctimes confirmades i assistir les seves famílies.

L’helicòpter s’ha enlairat des de l’aeroport de Son Bonet, situat als afores de Palma i utilitzat per avions lleugers. L’aparella volava sense copilot, ja que aquest havia decidit no ocupar la seva plaça per deixar lloc a un dels membres de la família, ja que només hi podien viatjar cinc persones.

Segons fonts properes a la investigació citades per Efe, la família alemanya volia conèixer l’illa des de l’aire i després tenia previst dinar amb uns amics a Camp de Mar, a l’oest de Mallorca.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies de l’incident.

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha afirmat que la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil començarà la feina per a determinar què ha provocat la tragèdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró