Societat

Els premis de la fundació reial, per primer cop a Barcelona

L’entitat celebrarà els seu desè aniversari els dies 4 i 5 de novembre al Palau de Congressos

Els reis espanyols, acompanyats de les filles, presidiran el lliurament dels premis Princesa de Girona

Després de nou anys de lliurament de premis FPdGI a les comarques de Girona, la Fundació Princesa de Girona trasllada, per primer cop, aquesta activitat fora de la demarcació. L’entitat va donar a conèixer ahir el programa del seu desè aniversari, que tindrà com a tret de sortida justament el lliurament dels premis FPdGI 2019. I, d’acord amb el previst, la celebració tindrà lloc els dies 4 i 5 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona.

La negativa de l’Ajuntament de Girona a cedir l’Auditori per al lliurament dels premis anuals va obligar l’any passat aquesta fundació a traslladar la cerimònia a dues poblacions de fora de la ciutat de Girona. Concretament, es va fer entre Vilablareix (Gironès) i Caldes de Malavella (Selva). Aquest any, la reunió que el patronat d’aquesta fundació tenia previst de fer al juny a la ciutat de Girona, i que havien de presidir els reis espanyols, Felip VI i Letícia, ja es va suspendre adduint problemes d’agenda dels patrons. En canvi, encara es va celebrar al juliol a Girona una jornada de talent que va reunir per primer cop els joves guardonats del 2019.

Així, el dia 4 de novembre a les sis de la tarda, els reis espanyols, acompanyats de la princesa d’Astúries i de Girona i la infanta Sofia, presidiran la cerimònia de lliurament dels premis FPdGI 2019 a la Ciutat Comtal. Els guardons d’aquest any distingeixen cinc nous joves que s’afegiran als quasi 50 guardonats des del 2010. Els premiats 2019 són: el neuròleg i emprenedor Ignacio H. Medrano (premi Empresa), el matemàtic Xavier Ros-Oton (premi Recerca Científica), l’emprenedora social Begoña Arana (premi Social) i el director d’escena Rafael R. Villalobos (premi Arts i Lletres). En aquesta edició es reconeix també la tasca d’una persona jove a escala mundial amb el nou premi Internacional. Aquest premi ha recaigut en la cofundadora de l’organització internacional Humanity Crew, Maria Jammal. El programa d’activitats que es proposa per a la jornada del dia 5, que porta per títol El talent atreu el talent, es dirigeix, a més dels joves, als professionals de les empreses especialitzats en temes d’innovació, recursos humans, ocupació o desenvolupament. Manuel Campo Vidal, Alberto Cairo, Beatriz Martín Padura, Julio Montes, Álex López, Javier Cañada, José Conejos, Marta Romo, Ana Torres, Maria Batet i Xavier Verdaguer, a més de la periodista Julia Otero i l’il·lusionista Jorge Luengo, són alguns dels noms ja confirmats per a les sessions del 5 de novembre.

LA XIFRA

50
joves
guardonats amb els premis FPdGI en el decurs d’aquesta primera dècada.

LA DATA

04.11.19
tret de sortida
dels actes del 10è aniversari d’aquesta entitat amb el lliurament dels premis FPdGI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona