Societat

Pina, Roig i Van den Eynde carreguen contra la fiscalia per qüestionar les autoritats penitenciàries catalanes

Parlen d’”insult” i de “tàctica de guerrilla”

Els advocats Jordi Pina, Marina Roig i Andreu Van den Eynde han carregat contra la Fiscalia General de l’Estat per qüestionar l’actuació de les autoritats penitenciàries catalanes si es condemna els processats per l’1-O. Pina ho ha qualificat d’”insult”, mentre que Van den Eynde ha constatat que “es juga amb una amenaça, que és la retenció física de les persones”. “Això és una tàctica de guerrilla, és molt barroer”, ha afegit a TV3. Roig ha lamentat que es criminalitzi el dret a la manifestació, en relació a les referències que es fan a les concentracions que s’organitzen a Lledoners. “Jo ja no sé fins on arribarem”, ha dit. Els advocats asseguren que tenen l’esperança que la sentència sigui absolutòria. Pel que fa a la seva comunicació, Van den Eynde preferiria que no fos amb lectura pública, el mateix que els clients de Pina, que són Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull.

“En el meu cap només hi ha una paraula, que és absolució”, ha expressat Pina, que creu que qualsevol persona objectiva que hagi seguit el judici hauria d’arribar a aquesta conclusió. Roig s’ha expressat en la mateixa línia, però ha afegit que el fet de mantenir la presó preventiva pot fer pensar “que el tribunal no està interpretant els fets de la manera que s’haurien d’interpretar”.

Sobre la comunicació de la sentència, Van den Eynde ha opinat que la fórmula de la lectura pública “no deixa de ser una reminiscència de coses molt antigues i connecta amb un escenari molt complicat”. “Porta més complicacions que altra cosa”, ha opinat. Pina també ha dit que els seus defensats prefereixen no anar-hi. En tot cas, ha recordat que es pot fer una lectura pública però que els processats no s’hi desplacin. Roig, per contra, ha indicat que Jordi Cuixart pensa que si la lectura és pública “es farà més evident la injustícia en cas que sigui condemnatòria”.

Tots tres han criticat les posicions de la fiscalia qüestionant els serveis penitenciaris catalans, però també les declaracions de la Fiscal General demanant que s’acati la sentència. Pina ha apuntat que li hagués agradat que també es pronunciés sobre la decisió dels tribunals alemanys en el cas de Carles Puigdemont o sobre l’informe del Grup de Treball de Nacions Unides sobre Detencions Arbitràries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC