Societat

“Estem farts de desmentir el que es diu de nosaltres”

L’associació d’Exmenas diu a Badalona que els alcaldes han de posar recursos i no jutjar i mirar de dividir els veïns

Les reaccions a les declaracions que fa uns dies va fer l’alcalde socialista de Badalona, Àlex Pastor, vantant-se que no s’obriria un centre d’acollida per a menors no acompanyats, porta cua. L’associació d’Exmenas van assegurar que estan “farts de reprovar els alcaldes” i desmentir tot el que es diu en negatiu del col·lectiu dels joves que han migrat sols i que es troben en centre d’acollida. “S’han d’afrontar els reptes i buscar solucions i no treure’s de sobre els qui han vingut a buscar aquí una vida millor”, va indicar des de l’associació Shudom Udinn, que hi va afegir que tenen ganes de poder treballar per la integració dels seus companys i no pas de rebatre declaracions que fan alguns polítics. Pel portaveu de l’entitat les declaracions que va fer l’alcalde badaloní a través de les xarxes socials jutgen i busquen separar els veïns creant prejudicis contra els menors relacionant la seva presència amb fets delictius. “No es pot generalitzar i criminalitzar d’aquesta manera i que sigui el PSC que jutgi i vulgui netejar Badalona com ho fan els del PP”, va dir el portaveu d’Exmenas.

Des de l’entitat recorden que el que cal des dels municipis és facilitar els recursos i no mirar de tancar els centres d’acollida. “Això únicament el que fa és crear problemes i prejudicis contra el col·lectiu, i els que rebem som nosaltres, no l’alcalde”, va manifestar ahir Lamiae Abassi, portaveu també de l’associació. La preocupació per part d’Exmenas és que ningú vulgui tenir centres d’acollida quan hi ha molts menors que ja no hi tenen cabuda perquè són majors d’edat. “S’han d’acompanyar i no deixar al carrer”, van indicar.

LA FRASE

S’han d’afrontar els reptes i no treure’s de sobre els qui han vingut per buscar aquí una vida millor
Shumon Udinn
portaveu associació exmenas

Una moció en el ple per reprovar l’alcalde

En l’últim punt de l’ordre del dia d’ahir a la nit els grups d’ERC Avancem-Mes, Junts per Catalunya i Guanyem Badalona en Comú portaven una moció per reprovar l’alcalde contra la xenofòbia i la criminalització dels col·lectius arran de les declaracions que va fer en un tuit satisfet d’haver aturat la instal·lació d’un centre d’acollida per a menors immigrants al barri del Remei. Per tirar endavant la moció calia, però, l’aprovació del PP, en l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia