Societat

Els apartaments, en contra dels recels dels empresaris de Tossa

A diferència de l’APEH, l’Associació d’Apartaments nega que els HUT legalitzats posin en risc el model turístic

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) està indignada per la valoració que fa l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa (APEH) dels habitatges d’ús turístic (HUT). L’ATA sosté que els HUT no posen en risc el model turístic de Tossa com va afirmar en aquest diari el president de l’APEH, Francesc Zucchitello.

L’ATA afirma que els HUT de Tossa “estan en completa sintonia amb el tipus de turisme que promou la població, el turisme familiar”. Segons dades de l’entitat, la mitjana de persones que lloga un apartament turístic és de “3 o 4 per reserva”. A més, desestacionalitzen la temporada.

L’ATA considera que Zucchitello confon l’opinió pública i sosté, en un comunicat de premsa, ja que professionals “que compleixen la normativa” i les dificultats per trobar lloguer no són atribuïbles només als HUT.

Segons exposa l’ATA i està inclòs en el registre d’allotjaments turístics de la Generalitat –diuen–, a Tossa hi ha 1.386 HUT i un total de 4.989 places. L’Ajuntament ha informat que n’hi ha 1.238 i un total de 7.450 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia