Societat

Els veïns salven diversos desnonaments a Barcelona

Els Mossos carreguen amb duresa en diversos punts de la capital del país però no aconsegueixen executar les ordres de llançament

Colau critica Buch perquè fa costat als “fons voltor”

L’organització veïnal va aconseguir ahir aturar diversos desnonaments a la ciutat de Barcelona, tot i la determinació dels Mossos d’Esquadra, que van arribar a fer ús de la violència contra les persones que actuaven d’escuts humans per impedir-los l’accés als habitatges. L’enfrontament que es va viure al carrer, entre veïns i policies, es va traslladar també a l’àmbit polític, on l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, van criticar amb duresa l’actuació dels Mossos i la primera va arribar a acusar el conseller Miquel Buch d’actuar “al servei dels fons voltors” que especulen amb l’habitatge a la capital del país.

En total, a la ciutat de Barcelona s’havien d’executar ahir al matí un total de 17 ordres judicials de desnonament, i entre totes la del bloc Llavors, al carrer Lleida de Barcelona, i el d’una veïna del gòtic, Manuela, del carrer Obradors, eren els més significatius.

El desnonament del bloc Llavors era el més problemàtic perquè és un edifici on viuen sis famílies i des de primera hora de la matinada s’hi va concentrar un grup nombrós de persones, que va ocupar la porteria i el carrer. Aquí la policia va carregar i va fer una detenció però no es va poder dur a terme l’execució del llançament. També es van viure escenes de violència policial al carrer Bertomeu, en un desallotjament, on també va rebre l’agressió dels Mossos un fotoperiodista.

Una situació similar es va viure en el desnonament de la Manuela, una dona gran a qui la justícia ha intentat desnonar en diverses ocasions i ahir tampoc se’n va sortir. Entre les que li feien costat hi havia l’antiga regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

L’acció policial va rebre el retret de l’Ajuntament de Barcelona i la seva alcaldessa va instar els Mossos a mitjançar i no a emprar la força. Per la seva part, des del grup municipal d’ERC es va interpel·lar l’equip de govern perquè s’habilitin com a habitatge social 500 pisos buits.

LA XIFRA

17
ordres
judicials de llançament estaven anunciades per ahir al matí a la ciutat de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia