Societat

Figueres subvencionarà projectes de cooperació amb prop de 114.000 euros

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament ha aprovat 14 propostes

Un 95% aniran a països de l’Àfrica Subsahariana

L’Ajuntament de Figueres subvencionarà 14 projectes de cooperació amb una dotació econòmica total de 113.923,61 euros. L’import anirà per a projectes d’actuacions en l’àmbit internacional i de sensibilització a Figueres i comarca. En una primera fase l’avaluació dels diferents projectes l’ha dut a terme una entitat independent, la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques de Girona, que ha realitzat la puntuació tècnica dels projectes presentats a la convocatòria de l’Ajuntament de Figueres. Amb aquesta base, el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat les subvencions presentades per les diferents entitats que en formen part.

Un dels elements destacables del conjunt de subvencions atorgades és que el 95% va dirigit a projectes impulsats a països de l’Àfrica Subsahariana, especialment al Senegal, mentre que menys d’un 5% del pressupost va encaminat a projectes de l’Amèrica Central i, en concret, a Guatemala. La majoria d’aquests projectes guarden relació amb l’educació (construcció d’aules escolars, bicicletes accés a instituts o energia solar per a escoles rurals, entre d’altres), que representa un 50,85% de l’import econòmic total.

Els projectes vinculats a la salut i la sanitat representaran un 24,5% de la subvenció concedida, mentre un 24,65% anirà a projectes vinculats amb l’apoderament de les dones.

Els projectes de Cooperació i Sensibilització validats

Les subvencions s’han atorgat entre les entitats i els projectes següents: Vacances en Pau (Acaps), 9.733,63 euros; Educació a les comunitats rurals de Kenya (Children of Africa), 12.214,02euros; Il·luminació energia solar escoles rurals Burkina Faso (Sol Solidari), 8.142,68 euros; Microcrèdit per a les dones de Thillé Boubacar (Ass. Riu Senegal), 9.708,58 euros; Projecte d’alfabetització adults i joves al sud del Níger (DNiger.cat), 8.314,93 euros; Accions comunitàries per a la salut pública i gestió mediambiental (Creu Roja), 5.715,54 euros; Altavoces para el Alma, Uganda (Nzuri Daima), 4.314,05 euros; Projecte d’apoderament de les dones de Kolda i suport associacionisme femení, el Senegal (Mussidal), 10.632,46 euros; Bicicletes per a l’Educació al Senegal (Bicicletes sense Fronteres. Fundació Utopia), 9.575,48 euros; Adquisició ambulància ciutat de Marda (Salut Empordà Cooperació), 9.551,99 euros; Apodera dones camperoles maies Kiché (Proide), 5.012,45 euros; Accés a l’aigua potable comunitats rurals (Mans unides), 9.927,81 euros. Projectes de sensibilització: tallers i xerrades per acostar mons (Nzuri Daima), 5.000 euros; Bicicletes per a l’educació al Senegal 2018 (Bicicletes sense Fronteres. Fundació Utopia), 6.080 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona