Societat

Reparar Santa Cristina, a Lloret, val 25.000 euros

La matinada del 21 de setembre un llamp va impactar a la cúpula de l’ermita

L’obreria de Santa Cristina de Lloret de Mar repara aquests dies els desperfectes del llamp que va impactar directament sobre la cúpula de l’ermita la matinada del dissabte 21 de setembre. Els treballs costaran entre 25.000 i 30.000 euros, explica l’obrer major, Arseni Frigola. Fins ara s’ha reparat l’exterior i les peces ceràmiques, i d’aquí a uns dies es podrà intervenir a l’interior. Les feines haurien d’estar completades a mitjan mes de novembre.

La descàrrega elèctrica va colpejar la cúpula i “va arrencar nou filades de totxanes massisses”, afirma Frigola. Després d’una inspecció de tècnics municipals, s’ha comprovat que no hi ha defectes estructurals, però l’impacte del llamp va provocar que es trenquessin més de 150 teules de l’edifici adjacent, on es fan reunions i exposicions, entre altres activitats. “La runa va sortir disparada a més de cent metres de distància”, explica Frigola.

Fons propis i ajuts

L’obreria farà front a les despeses de la reparació amb finançament propi. Atès que l’ermita és un bé cultural d’interès local (BCIL), els responsables de l’obreria treballen per buscar fons en altres institucions per reparar els danys. S’ha cremat l’amplificador i l’entrada de corrent, i una gran bastida envolta l’edifici de l’ermita des de fa dies, entre altres conseqüències. Durant tres dies es van haver d’ajornar actes previstos.

D’aquí a uns dies està previst que un elevador col·loqui una xarxa per la part de dins de la cúpula de l’ermita per evitar que hi hagi despreniments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia