Societat

Mor el popular pastor de l’Estartit Jordi Muxach

Era tot un referent en el món dels concursos de gossos d’atura

Muxach ha estat, però, molt més que un pastor a l’hora de contribuir a promoure el seu poble

El famós pastor de l’Estartit Jordi Muxach , una de les personalitats indiscutibles en el món dels concursos de gossos d’atura, va morir dimarts de forma sobtada, mentre cuidava el ramat d’ovelles, segons va informar la Cadena SER. Muxach es va fer popular, i mediàtic, per la seva brillant trajectòria en el món dels concursos de gossos d’atura amb la seva fidel gossa Coloma. Els resultats parlen per ells mateixos: en total, Muxach va aconseguir més de 92 primers premis, 32 dels quals els va assolir amb la gossa Coloma, i la resta, amb setze gossos diferents.

Molt més que un pastor

Segurament per això, i per la seva personalitat, oberta i generosa, la seva figura ha anat molt més enllà de l’àmbit folklòric dels concursos de gossos. Jordi Muxach, de fet, ha estat molt més que un pastor, perquè amb el seu carisma i la seva personalitat va ajudar a promocionar l’Estartit. Personalitat inquieta, va ser fundador de l’Atlètic Pals, del qual va ser durant un temps entrenador. La seva popularitat el va portar a ser el pastor més mediàtic i reconegut arreu de Catalunya; va protagonitzar una pel·lícula a TV3, Vida de gossos, en què la Coloma narrava en primera persona totes les activitats que realitzaven junts, des del treball diari amb el ramat fins a l’emoció i els nervis de l’alta competició; a més de treballs per a la publicitat, la televisió i, fins i tot, el cinema, amb la pel·lícula Curtcircuit. Muxach era soci i organitzador de concursos de gossos de l’Associació del Border Collie de Treball i membre de la Internacional Sheep Dog Society.

Jordi Muxach no va deixar mai de fer de pastor, el seu ofici i la seva vocació. Darrerament, des de la seva masia de l’Estartit, disfrutava d’aquesta feina, que el posava en contacte amb la natura, mentre feia d’assessor i ensinistrador de gossos, preparant-los per a campionats nacionals i internacionals.

Muxach seguia, doncs, treballant des de l’Estartit per perfeccionar encara més les tècniques d’ensinistrament des de l’Escola de Natura La Coloma, on a més rebia escoles i grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES