Societat

La tarifa de l’aigua baixarà un 4,95% a l’àrea metropolitana de Barcelona a partir del gener

La rebaixa “històrica” del preu beneficiarà a usuaris de l’àmbit de 23 municipis, segons el consistori barceloní

La mesura s’ha d’aprovar demà en el ple del Consell Metropolità

La tarifa de l’aigua baixarà un 4,95% a l’àrea metropolitana de Barcelona a partir del 2020, la reducció més gran de la història segons l’Ajuntament de Barcelona. El descens, que formalment s’aprovarà dimarts en el ple del Consell Metropolità, no entrarà en vigor fins l’1 de gener. Es calcula que quan s’apliqui sumarà un estalvi conjunt de 16 milions d’euros i beneficiarà 2,8 milions d’usuaris de dins de l’àmbit dels 23 municipis gestionats per Aigües de Barcelona. El vicepresident de Medi Ambient de l’AMB i regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha qualificat “d’històrica” la baixada. Les reduccions en la tarifa acumulades des de l’any 2015 sumen un 9%. “Teníem preus unitaris que no s’ajustaven i això vol dir que es facturaven costos que el mercat pot proveir a un import menor”, ha explicat Badia en declaracions als mitjans.

Segons el consistori, l’AMB ha pogut reduir la despesa formulada per l’empresa en diferents partides, com ara l’energia elèctrica, les assessories -algunes s’han detectat com a “redundants”-, els treballs de manteniment per a tercers o les partides de publicitat.

“Hi ha campanyes que tenen sentit i altres que no”, ha dit Badia, comentant que s’han trobat amb campanyes centrades en una promoció de marca i, per contra, no es difonen millores del servei o elements com l’estalvi d’aigua.

A més, també s’afegeixen algunes condicions a partir d’ara perquè es requereixi l’aval de l’administració per tirar endavant amb certes accions publicitàries i despeses en recerca i desenvolupament (I+D), que hauran de ser “en benefici exclusiu dels usuaris de l’àmbit metropolità”.

Els municipis beneficiats per la mesura i amb gestió de l’aigua per part de l’empresa concessionària, Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA) són Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

En declaracions als mitjans, Badia ha afegit a l’espera de conèixer la sentència definitiva que el TSJC ha de dictar sobre el servei metropolità d’aigües, que la rebaixa de la tarifa anunciada demostra que “una gestió responsable de l’aigua sempre es fa millor des de l’administració pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS