Societat

Nova col·lecció de joies amb valor social

La Fundació Ramon Noguera va presentar ahir les peces elaborades de forma artesanal pels usuaris del centre ocupacional

Els dissenys estan inspirats en pel·lícules

Sis títols de pel·lícules del cinema universal –Manhattan, Apollo 13, Pretty woman, Hook, La La Land i Up– han inspirat aquest any el disseny de les sis col·leccions de joies que han estat elaborades de forma artesanal pels usuaris del centre ocupacional Montilivi –persones amb discapacitat intel·lectual–, que gestiona la Fundació Ramon Noguera. A més, la joiera Mariona Quera s’ha sumat novament a aquesta iniciativa amb el disseny de dues col·leccions més inspirades en els films Moulin Rouge i Charlie i la fàbrica de xocolata. Tot plegat ha donat lloc a un total de 32 peces, entre collarets, penjolls, braçalets, arracades i anells. “Els 92 usuaris del centre ocupacional Montilivi, que tenen entre 18 i 79 anys, han participat, en menor o major mesura, en el procés de producció de les peces”, va destacar ahir Ester Triadó, directora del servei de teràpia ocupacional de la fundació en l’acte de presentació.

La principal novetat de la iniciativa, que té com a lema “Regals de pel·lícula amb valor social per aquest Nadal”, és que una de les sis col·leccions va adreçada al públic infantil (inspirada en la pel·lícula Up), amb la idea també de conscienciar-los del valor social de les peces. La gerent de la fundació, Pepita Perich, va explicar que es va apostar per aquesta línia després de veure l’èxit que van tenir els braçalets de la col·lecció dedicada al Girona Futbol Club. Segons va subratllar, es van esgotar les 500 unitats que es van posar a la venda. Les noves creacions es poden comprar a la botiga La Fundació (carrer Indústria, 22, de Girona), a través del web www.lafundacio.net i també als centres ocupacionals de Girona i Llagostera. Les peces tenen un preu d’entre 2 i 3 euros (la infantil), i entre 8 i 12 euros (la resta de sèries), i les de la Mariona Quera, d’entre 15 i 45 euros.

LA XIFRA

92
persones
amb discapacitat intel·lectual són usuàries del centre ocupacional que Ramon Noguera té a Montilivi.

Empreses col·laboradores

La gerent de la fundació va remarcar ahir la col·laboració que es manté amb empreses locals a l’hora de donar sortida als objectes artesanals que es fan als centres ocupacionals. Segons va indicar Perich, la col·laboració de les empreses es concreta per diverses vies, com ara fent promoció dels productes als treballadors i clients o bé comprant-los per regalar-los als clients o col·laboradors. En aquesta línia, Perich va esmentar Nuduka, Comexi i La Caixa. Una altra de les novetats d’aquest any és la realització d’un vídeo promocional en què es destaca el valor social de les joies i que es difondrà a través de les xarxes socials. La Fundació Ramon Noguera, especialitzada en la gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorns del desenvolupament del Gironès, presenta des de fa anys per aquesta època una col·lecció de joies pensant en la proximitat de les festes nadalenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia