Societat

Colau acusa el Suprem de fer joc brut per afavorir Agbar

Els comuns avisen que continuaran lluitant per remunicipalitzar l’aigua

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va insinuar ahir que el Tribunal Suprem (TS) s’ha deixat influir per l’empresa Agbar en el moment d’emetre la sentència que ha acabat avalant l’adjudicació del servei de l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona a una empresa publicoprivada controlada per aquesta multinacional de l’aigua.

“Hi ha detalls que criden l’atenció. Al Suprem la causa ha canviat de sala tres vegades, fins a arribar a la mateixa que va tombar (la causa de) les hipoteques perquè posava en perill les entitats financeres”, va assegurar l’alcaldessa de Barcelona durant una entrevista a RAC1.

Per argumentar els seus recels, Colau també va indicar la següent dada curiosa: “Agbar té un conveni amb el Consell General del Poder Judicial per poder fer formació als seus jutges en matèria d’aigua.” En relació amb aquesta última afirmació, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va precisar que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la Fundació Agbar van subscriure un conveni de col·laboració en matèria de formació el 2011, que es va prorrogar anualment fins que “l’1 de gener del 2016 va quedar sense efecte”, a petició del CGPJ.

Mentre l’alcaldessa feia aquestes declaracions, des de Barcelona en Comú es feia públic un comunicat en què avisava que la formació política “continuarà lluitant per remunicipalitzar l’aigua”. Des del partit es lamenta que “els lobbbies de la ciutat continuen volent frustrar els esforços del govern municipal fent maniobres judicials” contra diverses iniciatives. Des dels comuns es recorda que, segons les enquestes, un 80% dels barcelonins volen una gestió pública de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona