Societat

Societat

Drets que cal defensar a diari

La Fundació Infància i Família va commemorar ahir el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb la lectura dels articles a càrrec d’escriptors gironins

Els nens i joves, protagonistes de les activitats

Tot i que fa 30 anys que existeixen, els Drets dels Infants s’han de seguir recordant, defensant i exigint cada dia, perquè que els tinguem no vol dir que continuaran sent-hi. Així ho va manifestar ahir Roger Casero, patró de la Fundació Plataforma Educativa, en la presentació de la jornada que es va celebrar per commemorar el Dia Internacional del Drets dels Infants a la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona. L’acte va començar amb l’actuació del Trio Jove de violoncels de l’Escola Municipal de Música de Girona, que va interpretar tres peces clàssiques. I va seguir amb la lectura dels articles dels Drets dels Infants a càrrec d’escriptors com ara Maria Mercè Roca, Núria Esponellà, Carles Sala, Mar Bosch, Josep Campmajó i Miquel Fañanàs, i també nens i nenes. La solemnitat de la lectura es va trencar durant un segons quan, arran de la intervenció de la mainada, es va haver de canviar l’altura del micròfon. “Els nens tenen dret a arribar al micròfon!”, va declarar Casero enmig de les rialles de totes les persones que es van aplegar a la plaça, principalment pares acompanyats dels fills. Després, actors i actrius de Joves Plus d’El Galliner van fer una lectura dramatitzada de textos de diferents autors, entre els quals d’alguns premis Nobel de la pau, que fan al·lusió als drets més vulnerats actualment per circumstàncies com ara les guerres, la fam i les crisis migratòries. Un dels joves va recordar algunes frases de Nelson Mandela: “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món” i “Si vols fer les paus amb el teu enemic, primer has de treballar amb ell i aleshores es convertirà en el teu company”. Aquest acte, organitzat per Infància i Família de manera conjunta amb la Llibreria 22 i amb el suport de l’Ajuntament, no va ser l’únic d’aquestes característiques que va tenir lloc ahir a la ciutat de Girona. Amb el lema Els carrers seran sempre seus, a la plaça de la Independència, la Fundació La Roda també va voler aportar el seu gra de sorra a la commemoració d’aquesta diada amb un espectacle i jocs infantils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS