Societat

L’exclusió de les càmeres de seguretat dels comptes de barri indigna Palau-sacosta

L’associació de veïns destaca que és el que vol la gent i que hauria fet créixer molt la participació

Denuncia la manca de diàleg i que no han entès què demanaven

L’Associació de Veïns de Palau-Sacosta està indignada per l’exclusió dels pressupostos participatius d’aquest any de Girona del projecte de càmeres de seguretat que van presentar, perquè creuen que és una petició molt majoritària al barri que hauria fet créixer molt la participació en la votació al barri, “fins al 80%” en el context actual. “A totes les urbanitzacions la gent està molt emprenyada i fa més d’un any que demanen càmeres de seguretat. Ara ja fa més d’un mes i mig que estan robant cada tres dies”, afirma el president de l’associació, Romà Monreal.

El projecte presentat a l’abril per l’associació als pressupostos participatius preveia destinar 10.000 euros a la instal·lació de dues càmeres: una a la principal entrada i una altra a la principal sortida de les urbanitzacions Torres de Palau I i Torres de Palau II. En concret, una havia de posar-se a l’entrada pròxima a la Creu de Palau (al carrer Sarriera, a l’altura del Novavenda) i l’altra a la sortida que va a parar a la cruïlla del Montessori (al carrer Torremalla, a la cruïlla amb el carrer Mas Devesa, vora 200 metres abans del final). Va ser en l’assemblea de retorn del setembre que els van denegar el projecte, mentre que la resta de propostes va tirar endavant.

Els motius del rebuig

L’informe tècnic en què es va rebutjar el projecte afirma que “per a la col·locació de videocàmeres fixes la sol·licitud ha de ser motivada i amb suficient documentació per justificar els objectius i la necessitat de la seva instal·lació” i es basa sobretot en el fet que el consistori ja té previst un programa de desplegament de videovigilància, en què es prioritza la col·locació de càmeres “als accessos de Girona” i que no inclou els punts demanats per Palau-sacosta.

Monreal considera que el fet que hi hagi un pla del govern a certs punts no hauria d’excloure que es puguin demanar a altres a través dels pressupostos, com passa en altres àrees. A més, destaca que hi ha una diferència “de concepte”, perquè l’aposta del consistori són càmeres de lectures de matrícula i el que vol l’associació són “càmeres de seguretat que graven les persones que van a peu” per tal de “tenir més protecció davant la manca de policies i mossos”. Monreal lamenta sobretot la manca de diàleg i creu que no s’ha entès el que demanaven: “Els tècnics ens podrien haver trucat per buscar consensos. No hem vist cap col·laboració, com si el nostre projecte representés una càrrega per a ells i ens van treure de sobre.” Té previst deixar clara la seva queixa en la reunió final del procés dimarts que ve.

LA XIFRA

10.000
euros
es proposava destinar a la instal·lació de dues càmeres de seguretat al barri de Palau-sacosta.

Més de 2.600 persones ja han votat a tot Girona

Un total de 2.682 persones van votar durant la primera setmana de votació dels pressupostos participats d’aquest any, que van començar dilluns passat i s’acabaran dilluns que ve. Segons va informar ahir l’Ajuntament, per ara els barris on més s’ha votat són la Pujada de la Torrassa (18% de participació), Pedreres-Fora Muralla (11,4%), Montjuïc (11,1%), Mas Catofa (11%) i la vall de Sant Daniel (9,6%). El consistori destaca que són xifres similars a les de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia