Societat

L’increment imparable de l’autoconsum solar residencial

L’escalfament global marca la problemàtica de l’emergència climàtica com una prioritat en el centre de l’ordre internacional

Fa pocs dies es va publicar un informe avalat per més d’11.000 científics internacionals el qual adverteix de l’amenaça segura d’un “incalculable sofriment humà” si no prenem mesures urgentment. Aquest informe concreta sis mesures indispensables per evitar una catàstrofe mediambiental sense precedents. La primera incideix en el canvi de model energètic reemplaçant recursos fòssils per energies renovables, com la fotovoltaica.

La responsabilitat mediambiental, com a qüestió de consciència col·lectiva, comença a emergir amb força. Els últims nou mesos, a tot l’Estat, s’ha instal·lat més potència solar fotovoltaica que els darrers deu anys, segons dades de la Xarxa Elèctrica d’Espanya (REE).

L’increment d’instal·lacions fotovoltaiques residencials i industrials no s’explica únicament per causes de sostenibilitat, sinó també per l’estalvi en la factura de la llum que suposa un factor clau, així com les subvencions estatals, autonòmiques i locals, cada vegada més freqüents.

Engel Solar, empresa especialitzada en projectes fotovoltaics, destaca que les ajudes públiques per a energies renovables permeten en molts casos costejar les quotes de finançament de la instal·lació per un import menor que el que el client pagava en la seva factura elèctrica. Això s’explica perquè, a més de comptar per exemple amb bonificacions a l’IBI en la majoria d’ajuntaments, una instal·lació fotovoltaica genera estalvi des del primer moment en què s’instal·len els panells. Per exemple, una instal·lació residencial amb bateria pot generar fins a un 90% d’estalvi en el consum d’energia.

D’altra banda, una instal·lació fotovoltaica incrementa el valor immobiliari de la propietat, fet que suposa una inversió a llarg termini, ja que els panells solars tenen una durada d’uns 25 anys a ple rendiment. Passat aquest termini, continuen funcionant a un 80%, aproximadament.

A més de tots aquests avantatges, l’empresa catalana també atribueix l’increment d’instal·lacions residencials al fet que Engel Solar realitza la gestió integral del projecte. Això inclou la legalització de la planta fotovoltaica, així com gestions administratives per a l’obtenció de bonificacions.

Girona sostenible

Els últims mesos Engel Solar ha triplicat el nombre de projectes fotovoltaics residencials a Girona, un fet que manifesta el creixent interès en l’autoconsum solar en aquesta àrea geogràfica.

Aquest mes de desembre i durant la campanya de Nadal, MediaMarkt Girona i Engel Solar ofereixen resposta a aquesta demanda. Els gironins podran acostar-se a la botiga MediaMarkt Girona, visitar l’estand d’Engel Solar i ser assessorats per un especialista en energia fotovoltaica i resoldre dubtes freqüents, com el nombre de panells solars necessaris per a una instal·lació residencial, estalvi energètic o el cost del projecte, entre altres qüestions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia