Societat

Noves activitats al carrer dels Sastres d’Olot

L’Ajuntament hi adjudica dos locals més, en el marc d’un programa de suport als negocis de caire artesanal que vulguin establir-se al barri vell

El projecte de l’Ajuntament d’Olot de reactivar l’activitat comercial del carrer dels Sastres –el programa El taller dels Sastres– es manté per segon any consecutiu, amb l’adjudicació de dos locals més per a dos negocis: d’una banda, un espai dedicat a la joieria contemporània, l’orfebreria i l’expressió gràfica i, de l’altra, una botiga taller centrada en el disseny i la confecció de vestits a mida. En aquest segon lliurament d’El taller dels Sastres s’havien presentat quatre propostes. Un jurat de dotze experts s’ha cuidat de la tria. El programa consisteix en la cessió de locals per part dels propietaris a un preu per sota del de mercat. L’Ajuntament i el consorci DinàmiG es fan càrrec del condicionament de l’espai.

Amb aquests dos nou negocis, que com els altres estan dedicats a l’artesania, ja n’hi haurà cinc d’implantats al carrer a través del programa d’ajudes. L’any passat hi van obrir un negoci de disseny i estampació en serigrafia, un altre de costura i un altre de restauració de mobles, tapisseria i elements de roba de la llar.

Festa d’aniversari

Coincidint amb l’aniversari de la creació d’El taller dels Sastres, aquest dissabte es van organitzar activitats de demostració a cada local de les activitats que fan, i a la plaça Major (situada a pocs metres del carrers del Sastres) van tenir lloc uns tallers i unes actuacions musicals.

També a altres llocs

El carrer dels Sastres, situat a la part elevada del barri vell, va ser dels primers llocs del centre d’Olot on van tancar més establiments. Per tal de fomentar-hi la reactivació comercial, es va decidir facilitar ajudes als qui es veiessin amb cor de posar-hi un negoci. La iniciativa és fruit del pla integral d’accions de millora del nucli antic. L’experiència es vol ampliar a altres carrers i places del barri. La recent obertura del centre de coworking Ca-nyera al carrer de l’Aigua ja forma part d’aquesta expansió.

LA XIFRA

5
establiments
s’han obert en aquest carrer a través del programa ‘El taller dels Sastres’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES