Societat

Fuga d’entitats veïnals de la FAV de Girona en la presa de possessió del nou president

De la quinzena d’associacions de la federació, quasi una desena anuncien que en marxaran, segons algunes fonts

Monreal rebaixa la xifra de desercions a 4 o 5

Dues setmanes després de guanyar les eleccions a la presidència de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Girona, Romà Monreal va prendre oficialment ahir a la nit possessió del càrrec. Ho va fer, però, en una reunió en què diverses associacions van anunciar que plegarien pel seu nomenament. Segons fonts de la reunió, de la quinzena d’entitats veïnals que formen part de la federació, al voltant d’una desena van dir que volien marxar-ne. Monreal, però, va rebaixar la xifra a 4 o 5 tot afirmant que moltes no es van definir.

Des de les entitats que abandonaran la federació s’explica que la gota que ha fet vessar el got van ser unes polèmiques declaracions que Monreal va fer a la premsa fa uns dies. Davant les crítiques i el malestar que van generar les seves paraules, es va disculpar a l’inici de la sessió i va voler posar en relleu la tasca que ha fet a la FAV des que va entrar-hi el 2013. Segons Monreal, el clima va ser molt “correcte i educat”. També es va mostrar “content” perquè va poder “parlar i demanar perdó a la cara” a representants de la Font de la Pólvora. Monreal va confirmar que entre les associacions de veïns que es mantindran a la FAV hi ha la de Sant Narcís Sud, Vila-roja, Torre Gironella i les Pedreres, a més de Palau-sacosta, que presideix ell. També confia mantenir Can Gibert, que ahir no era a la reunió. A més, va destacar que té la intenció d’anar “a totes les juntes perquè tornin” i confia que amb el temps tot “es refredi” i algunes no marxin.

Gestora frustada

Les associacions de veïns contràries a Monreal van proposar que no agafés el càrrec i que es creés una gestora a la FAV, amb la intenció que es calmin els ànims i que, ja més endavant, es votés de nou. Com a requisit per tal que prosperés la idea de la gestora, però, calia que Monreal renunciés a la presidència. Partidaris de Monreal, però, li van demanar que no fes un pas enrere. Un dels arguments que van defensar és que es respectessin els resultats de les eleccions del 25 de novembre, quan Monreal va ser escollit president amb el vot de vuit associacions, davant les quatre que van votar a favor de Josep Maria Castanyer, que era el president de la FAV des del 2008. També hi va haver, a més, un vot en blanc. En les eleccions tenien dret a vot només quinze associacions de veïns de la trentena llarga que hi ha a Girona. Són els membres de la FAV que estan al corrent de la quota: Barri Vell, Can Gibert, Carme-Vista Alegre, Devesa-Güell, Domeny, Eixample, Montilivi, Sant Narcís, Sant Narcís Sud, Sant Ponç, Palau-sacosta, les Pedreres, el Pont Major, Torre Gironella i Vila-roja.

Coordinadora paral·lela

Des de les entitats que es donaran de baixa de la FAV es va dir que el seu propòsit “no és marxar per anar-se’n a casa”, sinó que tenen ganes d’unir-se i muntar una coordinadora d’associacions, amb un sistema menys presidencialista i més assembleari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia