Societat

Urbanisme valida l’espai per al nou centre escolar de Salt

L’Ajuntament estava esperant aquest tràmit per iniciar el procés de compra dels terrenys i cedir-los a Educació

La comissió territorial d’Urbanisme de Girona va aprovar ahir una modificació del planejament municipal de Salt que permetrà obtenir el sòl necessari per a la construcció d’un nou equipament educatiu. El nou centre educatiu se situarà al nord de Salt, a tocar del parc i de la séquia Monar, davant del carrer Sant Dionís. La modificació del pla general d’ordenació urbanística (PGOU) permetrà obtenir el sòl adient per encabir un equipament d’aquestes característiques, que necessita un mínim de 7.500 m². A banda de satisfer les necessitats docents de Salt, la modificació permetrà habilitar tota una franja d’espai lliure públic, que facilitarà la transició cap al sòl no urbanitzable.

Fins ara, en el PGOU, aquests terrenys estaven considerats com a edificables, destinats a habitatges. L’Ajuntament estava esperant l’acord d’Urbanisme per posar en marxa el procés de compra de les parcel·les, a través de l’expropiació de mutu acord. I, un cop l’Ajuntament sigui propietari dels terrenys, els cedirà al Departament d’Educació per iniciar el projecte i la posterior edificació de l’equipament educatiu que finalment s’acordi. En la presa de decisions, a banda de les dues administracions, també es té la intenció que hi participi la comunitat educativa del municipi. Una de les possibilitats és construir en aquest sòl una nova escola o el quart institut. I, si tira endavant i s’acaba materialitzant, hi hauria cinc centres en un radi proper: el nou col·legi o institut, l’escola La Farga, la Pompeu Fabra, l’INS Vallvera i l’escola bressol El Lledoner. L’Ajuntament preveu que els terrenys es puguin comprar i cedir al Departament d’Educació el primer trimestre del 2020. L’objectiu d’aquesta operació és descongestionar els centres de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia